FreeStyleDancer
newbie
Reged: 17/01/2006
|
|
Agnes, buče ok.
Kako ti sama izvedeš ventilacijo, da neprodušno zapreš svetlobi pot v growbox, ko je potrebna popolna tema pri režimu
12/12. Ko so plantice na "nočenju", lučke pa ugasnjene. In pa da ventilacija laufa naprej neprekinjeno.
Na zdaj ukinjenem URL-ju:
http://www.muci.eu.org/themarihuana/Gojenje/Svetloba.html
so še daljnega 18.12. 2003 opozarjali NIČ svetlobe pri cvetenju, ko so luči ugasnjene. Ventilacija pa naj bi laufala.
Pobje s te ex strani so priporočali zračenje growboxa skozi t.i. zračne kanale v obliki labirintov.
Kako maš to ti urejeno? Thanks na odgovoru.
Edited by Agnes (20/01/2006 19:07)
|
Agnes
Carpal Tunnel
Reged: 29/08/2005
Loc: ation:
|
|
Okej poglej luno. Kako da outdoora ne moti? Pa pravjo - ja ma drug spekter (ker se odbija in filtrira).
Jah, kaksen spekter mas pa ti? Od navadne zarnice itak ni taprav.
Ne posvečam nobene pozornosti temu.
-------------------- DEATH BEFORE DISHONOR!
|
botanicarka
addict
Reged: 07/11/2005
Loc: KR1M1N4L street
|
|
no saj glede te 100% teme je pa itak jasno, da zunaj (outdoor) ne moreš vzgojiti vrhov, ker ti roža sploh ne zacveti . luna ti zjebe celo sceno in ker nikoli ni tema kot v rogu, imaš rože skozi v vegetaciji. pa daj se zresni no. kaj po tvojem mnenju outdoor growerji zvečer hodimo rožice pokrivat
daj vsaj malo premisli, preden nam začneš buče ponujat. tisti žarek svetlobe, ki bi lahko ušel skozi odprtinico za ventilator in ti obsvetil neko malo površino v growboxu ni nič v primerjavi s prvim krajcem, kaj šele s polno luno
edit: agnes, si me prehitela, ampak saj sva itak hoteli povedati isto. buče, buče in še enkrat buče nam prodaja tale poba.
-------------------- za vsako bolezen raste rož'ca na svetu
Edited by botanicarka (20/01/2006 01:03)
|
FreeStyleDancer
newbie
|
|
V growboxu,kar se indoora tiče mora biti 1oo% tema. Ko so luči ugasnjene. To vejo vsi stari growerji.
Bom osebno stopil do Tomaža. In ga malo povprašal, kolko ma nastavljenih policijskih špiclev na temu forumu, da zajeb**o
ljudi pri niansah.
S Tomažem, smo bili na zvezi še v času Kreka oz. Urada za droge. Pozdravček.
Glede absolutne teme je eno Indoor in priporočila v zvezi stem s strani uglednih avtorjev.
Drugo pa Outdoor, kjer narava naredi svoje.
V growboxu ponavadi luči ugasnejo podnevi in jih prižgejo ponoči. Ko je poceni tok. In dostop bele dnevne svetlobe v box v času ugasnjenih luči. Tudi skozi špranje za ventilacijo lahko sesuje kompletno žetev.
Agnes ali si inflitriran fant ali punca?
Malo šale. Punce ne zamerit. Obe sta cool babes.
Edited by FreeStyleDancer (20/01/2006 01:33)
|
botanicarka
addict
Reged: 07/11/2005
Loc: KR1M1N4L street
|
|
no saj, jaz pa moje rožice zunaj hodim pokrivat vsak večer, zjutraj pa jih grem odkrit.  sem imela že indoor, pa nikoli ni bila 100% tema v boxu. svetloba mi je vdirala pri vratih, pri luknji od ventilatorja, v glavnem nikoli ni bilo temno kot v rogu. pa ne boš verjel, rožice so mi zmeraj zacvetele in dozorele.
PS: tega ne vejo vsi stari growerji, to le mislijo oz. so v to prepričani.
PS2: agnes, daj pobriši teh zadnjih par postov, ker smo ti zasmetili temo
-------------------- za vsako bolezen raste rož'ca na svetu
|
ganja_farmer
Weed plant
Reged: 15/11/2004
Loc: cyber space
|
|
FreeStyleDancer a ti sploh veš kaka je 100% tema:)? očitno da ne:) 100% teme ne najdeš ti v hiši:) 100% tema je 100 m pod zemljo v jami, kjer pa res ni niti malo svetlobe:) Drugače se pa upam stavit da noben na forumu nima 100% teme:) mogoče 99,9 več pa ne:) pa lp
-------------------- Osebna fotogalerija
|
sticky
ulièar
Reged: 25/11/2004
Loc: Malo Mesto Velikih Obupov
|
|
@Sanco: ne butali, ker si premal cajta na forumu, da bi vedu o čem pišem in tud posta, ki mi ga je Agni zbrisala (kot bo vrjetn tud tegale in prav je tako), verjetno nisi prebral.
@Agnes: Imam filozofijo; če se nekaj dela, naj se to dela kvalitetno ali pa naj se sploh ne dela.
Teorija ---> se vsaj nekdo trudi, je lame...ampak res lame.
but that's just me 
okol teme v boxu..bolš je poskrbet za čimmanj vstopne svetlobe. to je tak al tak dejstvo! zdej, kolk pa tista minimalna svetloba vpliva/nevpliva na rast oz. šok rastlin, je pa bolj zapleteno vprašanje, ki bi se ga dalo rešit/dokazat, samo z zelo preciznimi testnimi primerjavami, kar pa mislm, da noben member na tem forumu ni šel delat in tud nebo šel (mogoče se motim, naj me kdo popravi). res je, da čist normaln zrastejo in dozorijo, tud če kak žarek svetlobe notr pride, ampak to še ne pomeni, da ni možno z optimatizacijo (ne)vdora svetlobe stvari izboljšat. zatorej se nehajte medsebojno flejmat o tem, ker IMO nimate realnih argumentov ne eni ne drugi.
stvar je podobna kot teorija o 3/4 rjavih laskov, da je rastlina ok za posekat. jah, enim je tud perje ok za pohat 
bodite pozdravljeni..vsi...predvsem nove sile, ki so se nam pridružle. fino je videt na konfi ljudi ki razmišjajo s svojo bučo
-------------------- I do it 'cause I want to, not to stay in the game, fuck the fame..
|
FreeStyleDancer
newbie
|
|
http://users.volja.net/cannabixxx/index_files/Page354.htm :
"GOJENJE-CVETVENO OBDOBJE MARIHUANE IN RAVNAJE V CVETVENEM OBDOBJU IN PRIDELAVA SEMEN,....
Ko bo rastlina bila stara nekje 2-4 meseca, je cas, da jo damo na cvetenje, pod režim 12 ur na dan.12 ur svetlobe in 12 ur popolne teme.Za to operacijo, moramo uporabljati HPS, ki naj ima najmanj 400w. 400W HPS je minimum, za vredu cvetove (big buds)."
OK, vsa teorija iz tele strani je nekoliko "zastarela" glede
veliko stvari. Ampak zatemnitev v indooru se mi vseeno zdi nekako fiksna konstanta ne glede na čas in prostor.
Konoplja.org drugače spremljam redno še iz časov, ko je use skupaj laufalo na http://www.drogart.org/ubbthreads/ubbthreads.php .
V growboxih friend of friendow je 99,9% tema, ventilacija pa
zrihtana z zračnimi kanali v obliki labirintov. In to niso buče.
Drugač pa cool, da se je Agni spravla h kreiranju tegale topica, ki je vsekakor koristen vir informacij za zainteresirane.
Edited by FreeStyleDancer (20/01/2006 10:34)
|
INKVIZITORKA
addict
Reged: 16/06/2005
|
|
Quote:
kolk pa tista minimalna svetloba vpliva/nevpliva na rast oz. šok rastlin, je pa bolj zapleteno vprašanje, ki bi se ga dalo rešit/dokazat,
Ne vpljiva skoraj nič ( minimalna svetloba )
|
Vitto
addict
Reged: 07/05/2005
|
|
Quote:
V growboxih friend of friendow je 99,9% tema, ventilacija pa zrihtana z zračnimi kanali v obliki labirintov. In to niso buče.
Pa dej mi ti razloži na podlagi česa so to ugotovil?
A upa kdo dat profesionalen svetlomer v growbox? svetlomer fotoaparata v rangu do 300 jurjev mi še ni uspel do nule pripeljat... pa sm že tudi v jami slikal, tko da ... oladi malo 
Karr se pa tvojih genialnih ugotovitev tiče pa bi te najrajši za uha. ne znaš stvari držat zase? in, zdej si res težki frajer... dej še ime pa priimek nalimi od vsakega userja, bo najbolše..
MODERATOR(ji): Prosil bi, če zbrišete te offtopic poste, vključno z tem mojim. -razne replike, vprašanja... postavit v drugi topic, v tem bi blo lepo da bi bli samo in izključno posti iz strani Agnes. Še enkrat sorry za offtopic ampak vsaj v TEM topicu bi tudi jaz prosil za malo reda, navsezadnje gre za lep how-to... zakaj ga je treba zasmetit?
|