Zdaj odvisno koliko dajo notri katere od sestavin, recimo belega lotusa... po moje da ni tako zelo škodljiv, sam neškodljiv pa tudi ni, no ja saj katera stvar pa je čist neškodljiva? Obstaja ogromno zelišč s zanimivimi psihoaktivnimi učinki, majhen problem je ker je tega v tujini ogromno, pri nas pa večinoma ni skoraj nič. Saj ni problema naročit, sam pol je ponavad boljš, da jih več naroči in večjo količino, ker drugač z majhnimi količinami je po moje še več stroškov. Upam, da se bo kmalu kaj spremenilo in bo tudi pri nas vsaj tisoč eksotik na voljo, vedno je fajn poskusit kaj novega in redkega.

V kratkem dobim enih 100 gramov skullcapa, sam ni dwarf skullcap ampak navaden verjetno, nism prej vido, ko sem naročeval. Piše nikjer nič, sam sklepam glede na to da niti ni tako drago. Bom pač naredo ekstrakt in še kaj zraven primešo.
Sibirske srčniče še nisem kadil same in kolkr sm pogledo niti ni kaj dosti napisanega o njenih sestavinah. Če so aktivna eterična olja potem bi šlo verjetno z etanolom, sj po moje bi šlo za vse zgoraj omenjene rastline.