Pa še to:
Zidane spregovoril
Italijanski nogometaš je na finalni tekmi SP žalil mater in sestro francoskega kapetana Zidana, je pojasnil Francoz.
Zidana so žaljivke o materi in sestri preveč zbodle. Francoski nogometni zvezdnik Zinedine Zidane je prvič po finalni tekmi svetovnega prvenstva v Nemčiji spregovoril o tem, kaj ga je razjezilo, da je italijanskega obrambnega igralca Marca Materazzija udaril, s čimer si je prislužil rdeči karton in izključitev z zadnje tekme svoje kariere. Rdeci karton za Zinedina Zidana
Rdeči karton, s katerim je Zidane neslavno končal svojo nogometno kariero. Opravičujem se vsem otrokom, ki so v nedeljo gledali tekmo. To, kar sem naredil, ni bila prava stvar. Vendar ne obžalujem: če bi, bi s tem dal veljavnost tistemu, kar je on rekel. To so zelo osebne stvari v povezavi z mojo materjo in sestro. Večkrat je vse ponovil; ko poslušaš prvič, skušaš oditi.To sem naredil. Nato je to ponovil drugič in tretjič...
Zinedine Zidane o izjavah Materazzija, ki jih ni mogel preslišati Zidane, ki je Materazzija nešportno z glavo udaril v prsni koš, da je ta padel na tla, je dejal, da je italijanski nogometaš žalil njegovo mater in sestro.
"Izrekel je zelo grobe besede o moji materi in sestri. Nisem ga hotel poslušati, vendar je to kar naprej ponavljal," je dejal Zidane v intervjuju za francosko televizijo Canal Plus. Dejal je še, da se za udarec opravičuje, a da ga ne obžaluje.
Zidane: Ni mi rekel terorist
Zidane je še dejal, da se je zavedal, da je do konca tekme le še deset minut in da je to njegova zadnja tekma, vendar so se stvari zgodile zelo hitro. "Nas prvem mestu sem človek," je v intervjuju še poudaril Zidane. Intervju z Zinedinom Zidanom
V intervjuju Zidane ni želel ponoviti besed, ki mu jih je namenil italijanski branilec. Ob tem je zanikal govorice, da mu je Materazzi rekel, da je terorist, kar so pisali nekateri mediji in trdila neka antirasistična skupina iz Pariza. Zinedine Zidane in Marco Materazzi
Zidane je Materazzija zelo močno udaril v prsni koš, da je ta padel na tla. Francoski nogometni zvezdnik je poudaril, da je pripravljen na kakršno koli zaslišanje disciplinske komisije. "Če je kdo bral z Materzzijevih ustnic, bodo vedeli, da govorim resnico. Tisti, ki je resnično kriv, mora biti kaznovan," je dejal Zidane in poudaril, da ne želi nikogar napadati, saj se le brani. "Jaz sem bil tisti, ki je bil izzvan, in jaz sem se odzval. Kaznovan je vedno tisti, ki reagira, nikoli pa tisti, ki izzove, in to ni pravično," je poudaril nekdanji kapetan francoske reprezentance. Zinedine Zidane in Marco Materazzi
Odvzem nagrade? Zidane je dobil nagrado Zlato žogo za najboljšega igralca na SP. Ker je bilo možno glasovati do konca finala, ni znano, koliko glasov je Zidane dobil pred incidentom. Za Francozom sta v glasovanju zaostala dva Italijana, Fabio Cannavaro in Andrea Pirlo. Predsednik mednarodne nogometne zveze (FIFA) Sepp Blatter je napovedal možnost odvzema nagrade Zlate žoge najboljšemu igralcu pravkar končanega svetovnega prvenstva v Nemčiji Zidanu zaradi nasilnega obnašanja na tekmi z Italijo.
"Dobitnika nagrade ne razglasi FIFA, temveč mednarodna komisija športnih novinarjev. Toda izvršni odbor FIFA ima pravico in dolžnost, da se vmeša, kadar je obnašanje v nasprotju z etičnimi merili v športu," je pojasnil Blatter.FIFA je napovedala preiskavo o incidentu v 110. minuti podaljška finala letošnjega SP; Zidane je takrat z glavo udaril v prsi Materazzija ter kasneje za to dobil rdeč karton. Za zdaj FIFA še ni sporočila, ali je predmet preiskave tudi obnašanje Materazzija, ki naj bi z žaljivkami izzval Zidana.
http://24ur.com/naslovnica/novice/spnemcija2006/20060712_3077378.php?Acl=s5TO BE CONTINUED...