No pa pejmo....
"Dobro Agnes vidim da si načitan o teh stvareh, samo razloži mi zakaj so živali, ki so imela na poskusih, na voljo dve vrste "organizmov", modificirane in nemodificirane, zaužile samo nespremenjena živila in niti povohala spremenjena? "
Kakšen link do 'poskusa'? Al nekaj? Kar tako komentirat je tezko. Plus ne vrjamem
"Razvoj GSO-jev gre v smeri, da korporacije kot so Monsanto držijo monopol nad semeni, 90 % vseh GSO, (tudi z njihovo sterilizacijo) in s tem posledično nad hrano, kdor pa kontrolira hrano kontrolira svet, stvar ni le črno bela, nadalje, praksa pri modificiranju, kot je razvidno pri Monsantu, da korporacija razvije novo vrsto in zraven ponuja še pesticid (saj vsi vemo za tisti "Round up ready"), ki naj bi bil učinkovit..."
Kaj ko so elektriko izuml. Monopol? Kaj pa ko so žarnico izuml. Monopol? Kaj pa ko so racunalnik izuml. Monopol?
Kdo ti prepoveduje razvit lasten GMO??? Kdo ti prepoveduje sadit 'navadno' pšenico?
"Pri pridelovalcih bombaža v Indiji, katerim je bilo obljubljeno uspevanje z malo škropljenja se morajo posluževati ogromnih količin FFS, katera zaradi prekomerne uporabe povzročajo raka na samih pridelovalcih, prav tako bombaž ne uspeva tako kot naj bi po opisih... "
Neuspešen GSO. Bodo pa druzga nardil.
"Kakor koli že, nateg prve vrste... Zakaj bi vstavljal vitamin A na primer, če ga lahko zaužiješ v drugih živilih??"
Kitajcem kronično primankuje vitamina A. Zadostit tako miljardno prebivalstvo z dnevno dozo vitamina A je - nemogoče - razen če ga vstavimo v riž.
"Ko pojemo neko živilo ne spravimo vase le "hranilnih snovi" ampak tudi samo duhovno vrednost hrane,"
A RES? No, daj malo dokaži to. Ker to je glih tko kot da bi mi reku da bog je ampak dokazat pa ne morš.
"ki je prav tako potrebna kot same blejakovine, maščobe, OH..."
Ni res. Pred leti sem gledal, sta se dva američana preselila v pušavo in živela izključno od tablet in vode.
"Postopoma in s selekcijo da a ne s poigravanjem s "stvarstvom", posegi kot jih izvajajo so grob vdor v organizem, ki ni brez posledic..."
Tako kot selekcija. Pa smo še vsi tu.
"Ob pojavu pšenica se je pojavila kuga, ki je zdesetkala prebivalstvo, kar grozijo tudi GMO-ji..."
Kuga nastane zaradi pomankanja higiene in ne ob rasti pšenice - to bi pa ja lahko vedel. In prosim da ne pišeš več takih neumnosti, ker mi je škoda časa odgovarjat. [al pa ta z duhovno vrednostjo je tut močna - tudi če bi mel duhovno vrednost - jo spremenjena DNA ne uniči. Če nisi prej dobro prebral , ponavljam ----- Vsak dan se, pod taktirko matere Narave, skreira kakšen milijon genov, ki jih prej svet še ni videl. Vsak dan jih tudi kar precej preživi in se nadodajo v genome živih bitij, da bi jih ta ponesla eone naprej če bi šlo.
Torej, milijone vsak dan. Nekaj od tega v vrtičkih bio kmetov. Prileti en radikal, razfuka DNA verigo - in voila! - imamo nov gen, potem kmali prodan na tržnici in zaužit v kuhinji. Vsi ti geni, grejo naprej brez vsake kontrole. Brez vseh testov. Biokmet proda samo 90% fižola, ki so se mu med letom nabrale genetske spremembe, 10% pa posadi drugo pomlad, ali celo da komu sadit naprej. Genomi niso konstanta. Genomi se ne samo miksajo med sabo. Tudi kreativno nastajajo novi, doslej še ne videni, pod taktirko kozmičnih žarkov, virusov ... you name it.----
"Igral bi se evolucijo?? Do zdaj sem te vzemal resno a za naprej pa ne vem..."
Za kaj pa je napredek? Zakaj pa ljudi krpamo in jih zdravimo? Evolucija nas je pripeljala do te stopnje, da jo lahko nadziramo sami - tako kot mi hočemo.