Varčno ter efektivno - OLED

Debate o vsem, peskovnik.
indorgrower
Prispevkov: 283
Pridružen: 26 Dec 2007, 17:42

Varčno ter efektivno - OLED

OdgovorNapisal/-a indorgrower » 01 Dec 2008, 17:07

Za vnaprej se opravicujem, ce kje na forumu ze obstaja taksna tema. Vendar morm to naprej posredovat:

Raziskovalci nemških podjetij BASF in OSRAM so s skupnimi močmi dosegli pomemben mejnik v evoluciji tehnologije OLED, ki vse bolj prodira v naše vsakdanje življenje. Nova tehnologija OLED ponuja občutno večjo svetlobno učinkovitost (do šestdeset ANSI lumnov na vat električne moči) in lahko izrisuje barvne odtenke, ki so združljivi s standardom SSL podjetja Energy Star. Nemški podjetji sta pri predstavitvi novosti sicer priznali, da njihov izdelek pravzaprav ni prvi, ki bi dosegal omenjeno učinkovitost, je pa prvi, ki lahko ponudi nadvse belo barvo na vseh intenzivnostih stopnjah. Nova tehnologija OLED omogoča prikaz slik in barvnih odtenkov povsem primerljivo z običajnimi zasloni LCD, le da je pri njih poraba električne energije precej manjša. Raziskovalci podjetij BASF in OSRAM so za naslednje leto že napovedali prihod še izboljšane inačice zaslona OLED, ki naj bi ponujal svetlobno učinkovitost do sto ANSI lumnov na vat električne moči. Komercializacija nove tehnologije naj bi se pričela že v drugi polovici naslednjega leta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Organic_light-emitting_diode

In kaj za nas hasisarje to pomeni ?

A se bodo konkurenca HPS/MH ? REVOLUCIJA ?

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 8 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.