NE RASTEJO VEÈ
Re: NE RASTEJO VEÈ
tko da ji daš samo 12 ur svetlobe na dan ali manj, ostalo mora bit pa v temi. Če hočeš pa da vegetira pa mora imet 18ur svetlobe ali več. Sej je logično, če pomisliš, da začenja v naravi cvetet, ko se dan krajša
-
partibrejker
mislim, da sem jih mogoče malo preveč zalival, baje da to tudi ustavi rast al pa cvetlico uniči
ja mogoče tud... sam to bi ti kr zgnile potem... drugače zalivaš tik preden začnejo veneti
-
partibrejker
spet jaz, zdaj je preteklo, 11 dni pa nevem če je zrasla za 2cm, se pravi če nem dal pod žarnico nebo nič, samo me zelo skrbi z elektriko kakšna je najmanjša moč žarnice da bi rastlina še kar uspela, pa da nebi bilo prevelikega računa na koncu meseca, če nabavim kakšen HPS250W komplet bi blo velika razlika v ceni?
-
fredikruger0
lej
moč žarnice v vatih deljeno z 1000 x št ur uporbe žarnice x število dni v mescu x cena kilowatne ure
dobiš rezultat koliko na mesec porabi žarnica..
ceno kilowatne ure imaš na elektro strani malo poišči..morš pa vedt kako omarco imaš ...al ti šteje skoz iste ure al nižjo al višjo....
moč žarnice v vatih deljeno z 1000 x št ur uporbe žarnice x število dni v mescu x cena kilowatne ure
dobiš rezultat koliko na mesec porabi žarnica..
ceno kilowatne ure imaš na elektro strani malo poišči..morš pa vedt kako omarco imaš ...al ti šteje skoz iste ure al nižjo al višjo....
-
partibrejker
še nekaj glede tega je res da to lahko nadzorujejo kakšni nezaželeni organi
Quote:
ne morejo... razen če bi na praznem vikendu bil račun za štrom 50ksit+... potem bi blo sumljivo
ne morejo... razen če bi na praznem vikendu bil račun za štrom 50ksit+... potem bi blo sumljivo
3 luči 400w 12h/12h in 1x 200w18h/6h porabijo za cca 12.000 sit elektrike mesečno
-
partibrejker
Quote:
3 luči 400w 12h/12h in 1x 200w18h/6h porabijo za cca 12.000 sit elektrike mesečno
se pravi da če bi jaz uporabil eno 250W žarnico in bi jo imel prižgano nekje 18h na dan, se nebi niti nevem koliko poznalo pri računu kakšnih 4k sit na mesec ali pa še manj
se pravi da če bi jaz uporabil eno 250W žarnico in bi jo imel prižgano nekje 18h na dan, se nebi niti nevem koliko poznalo pri računu kakšnih 4k sit na mesec ali pa še manj