OdgovorNapisal/-a Bloody » 12 Feb 2006, 13:23
evo se moj zadnji post,
Jaja bo že držal če tko praviš, ali kaj dobiš ven pod 18W neonko al pa 70W HPS
kwa si mi hotu z tem povedat?a da pod 18w neonko nebi rastl?pa vem jst to model,to sm ti jst hotu povedat,a ne
Kar se tiče pa merjenja svetlobnih veličin, pa bi blo vredu, da mal literaturo
( seveda strokovno ) pregledaš.....
sem te uzeu resno in sem odpru leksikon.vem,da to ni to kar bi ti rad,ampak jst res ne mislm tolk lep dan zapravt za to.
svetlobni tok : celotna moč sevanja,ki od svetila in jo zaznavamo z očesom kot svetlobo ; enota lumen
mnozina svetlobe : produkt svetlobnega toka in casa,entoa lumenura
svetilnost : gostota svetlobnega toka na enoto prostorskega kota, enota kandela ; svetilo,ki seva na vse strani enkomerno svetlobni tok 12,57 lumnov, ima svetilnost 1 kandela.
svetlobni izkoristek : kvocient iz oddanega svetlobnega toka in e. moci, enota lumen/W
svetlobna gostota : mera za svetlost svetlece ploskve,kvocient iz svetilnosti in ploskve (pravokotne na smer sevanja) enota stilb
osvetljenost : mera za svetlost osvetljene ploskve, tj. kvocient iz svetlobnega toka in ploskve,enota luks (1lx=1lm/m2)
ce si opazu vse temelji na lumnih,kar pa pomeni da je lumen enota za svetlobo kot jo zaznamo mi.A razumes? Lumni so zato,da nam povejo kaksen je svetlobni tok.ce bo svetilka svetila z spektrom katerega mi zaznamo slabo,bo za nas medla in tak podatek bojo dali tudi lumni.kar pa svekakor ne pomeni da rozicam taka svetloba ne bo ugajala.ce bi lumni zajeli vse spektre bi bila tudi v tem primeru stevilka visoka,ljudje pa nebi nič videli.bi nam taka enota sploh korstila?ne in zato se ne opirajte prevec na take specifikacije.to je tudi nekje zapisano,vendar se ne bom vec ukvajal z tem.
kolker jst vem hps zelo mocno sveti v zelenem in oranznem spektru (zdele sm 30 min samo prepisoval iz leksikona in se mi res ne da vec brskat) na katerega je obcutljivo tudi clovesko oko.za rastline je pa dalec od pomembnega.when money talks,bullshit walks zato ziher ne bom verjel vsemu kar pise na skatlah.pa ne,ni primerjave z 20w cfl,cw al pa led.
ce mam prav al pa ne,dol mi visi,ja?
jst se posljavljam,pozdravljam vse zagrete growerje.
mogoce se srecamo se kdaj na drugem forumu
peace my niggaz
You Fuck With The Bull You Get The Horns