Eh s HPSkam nizke temperature res niso problem. Sem razmišljal enkrat o tem problemu (namreč kako met na neogrevanem placu (podstrešje, balkon, garaža, karkoli) pozimi rože.
Pršu sem do relativno enostavne rešitve,če predvidevamo, da ne gre za neke mikrogrow varjante (tisto si tko lahko daš v škatlo za čevle pa v omaro, ne rabiš balkona

) Skratka, celotna škatla mora bit solidno izolirana (jap, pač ne zbiješ skup desk tko da vse mimo piha, ampak lepo magar dvojno steno pa volno vmes), na sredini jo pregradiš, v vsakem prostoru pa eno HPSko, preferably 400-600w. Pol pa rabiš samo ventilacijo uredit tako da vedno piha skozi oba boxa, žarnce pa furaš izmenično. Če se vsega lotiš resno, bi blo najbrž dobro s cevmi zrak speljat v votlo dno, ker za dobro rast po mojem rastlinam ne paše napol zmrznjen medij.
No ja, če se bo kdo znajdu v takšni situaciji upam da mu ta moja ideja (predvidevam da se je tega spomnil že miljon ljudi pred mano, samo še nisem nikjer zasledil)kej pomaga

Še ena plus stran tega pa je, da na ta način bolj enakomerno obremenjuješ el. napeljavo, če govorimo o kej več kot 400w seveda.

The newb is back.