Moj INDOR Nizko proračunski SCROG grow.

Gojenje konoplje znotraj ("indoor") in v rastlinjakih
jah
Prispevkov: 630
Pridružen: 09 Okt 2010, 13:14
Kraj: Mariborska cesta 7, Celje

Moj INDOR Nizko proračunski SCROG grow.

OdgovorNapisal/-a jah » 05 Okt 2018, 20:18

Pozdravljeni. Po kar nekaj letih sem se odločil, da zopet posadim kako pjanto. Če ima kdo veselje/zanimanje, oziroma če katerega zanima in bi rad spremljal projekt, bom z veseljem cca 1x tedensko aktivno posoobil svojo temo, z novimi slikami. :)

Zaradi denarne stiske, oziroma ker trenutno denar ni ravno moj najboljši prijatelj, :P Sem bil nekako prisiljen kupiti, stvari od začetka (stara oprema se je na žalost že pred leti prodala), po nekako najnižji ceni. Tako da je večinoma vsa oprema kitajska "čunga lunga" znamka, nekaj je home made izvedbe, nekaj robe pa se je nabralo tudi na podstrešju. :P

1.) V svojem grow projektu se nahaja kitjski šotor Mars hydro 70x70x160cm (Me je zelo pozitivno presenetil glede same kakovosti šotora). Pod njem pa se skriva "1000w" kitajska led panela "Qkwin 1000W LED". Vem da glede na prostornost šotora, 1000w panela ne bi bila ravno najboljša izbera, že zaradi samega izkoristka. Samo pri kitajskih "čunga lunga" panelah, 1000w ni nikoli 1000w, pa če se na trepalnice postaviš, kar sem tudi predvideval/pričakoval. Opazi se razlika tudi pri svetilnosi. Pri tapravi 1000w paneli če jo ti pogledaš te dejansko zaslepi, oziroma ne moreš ravno dolgo buliti vanjo, tukaj pa je zadeva ravno obratna (ampak za enkrat rožicam ta LED panela ustreza, se ne pritožujejo). :D

Kar se tiče prezračevanja uporabljam kitajski usb ventilator za dovod zraka, En stari namizni ventilator, katerega sem potegnil iz podstrešja, (je star že sigurno cca dobrih 15 let, pa zaenkrat še vedno deluje brez problema). Ta je montiran na stropu šotora, in piha direktno na rožice. Potem pa imam za odvod zraka še domači "karbonski filter" ( po domače povedan en računalniški ventilator 12cm, kateri je pritjen na "tulc" nafilan z ogljem, ter na koncu tulca zopet še en računalniški ventilator (nekje obstaja tudi how to guide, katerega sem pred leti naredil za "home made karbonski filter".)
Slika

2.) Pa začnimo, Tehniko gojenja sem izbral SCROG, Saj hočem nekako čimvečji izkoristek. Mogoče so zunaj že kake novejše bolj izpiljene tehnike (se nisem ravno poglabljal), samo bom mahnil kar staro SCROG varijanto (mrežo moram še napeljati zaradi lenobe :p ). Semena so 5x Lemon skunk od GHS-ja. semenke so nekako skalile 22.09, dve semenki pa imata težave, oziroma sta skalile dva tedna kasneje. Kalčki so vsi pognali enako, rast kalčka v rastlino, pa se je pri 2h zamaknil za 2 tedna (razlog nimam pojma).
Takole je bilo na dan 22.09.2018
Slika

Današnje stanje dne 05.10.2018 pa je takšno.
Slika

Tule pa še tota zamudnika.
Slika

Slika

Lep pozdrav.
welcome to my lab where you can choose your own dreams.

timoslav
Prispevkov: 496
Pridružen: 02 Feb 2010, 19:17

Re: Moj INDOR Nizko proračunski SCROG grow.

OdgovorNapisal/-a timoslav » 06 Okt 2018, 19:29

Dobro zastavljen projekt. V pričakovanju updatea :) Mogoče še sam dobim voljo za kaj podobenga ;)

jah
Prispevkov: 630
Pridružen: 09 Okt 2010, 13:14
Kraj: Mariborska cesta 7, Celje

Re: Moj INDOR Nizko proračunski SCROG grow.

OdgovorNapisal/-a jah » 09 Okt 2018, 00:42

Evo malo updejta. Dan 09.10.2018. Zaenkrat vse po planu :)

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika
welcome to my lab where you can choose your own dreams.

timoslav
Prispevkov: 496
Pridružen: 02 Feb 2010, 19:17

Re: Moj INDOR Nizko proračunski SCROG grow.

OdgovorNapisal/-a timoslav » 12 Okt 2018, 21:32

Zaenkrat vse lepo in prav,, keep up ;)


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 2 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.