da javim mal novosti
grow z uk420 (link do tja je v enmu mojmu prejšnmu postu) je dobil okrepitve - še en rdeč panel, baje nekoliko izboljšan model. že na oko se opaz, da je drug model kot tisti od prej. sicer rožica je še pr življenju, sam so bli baje eni problemi - so ugotovil, da je verjetn Mg na sceni, tko da se david zdej trudi to popravt. upam, da mu rata, da ne bo šla roža v franže.
sicer pa smo ga opozoril, naj panele premakne bližje, tko da je svetloba bolj intenzivna. je upošteval naše nasvete. napaka pr temu njegovmu setupu je, da sta moder in rdeč vir svetlobe ločena, tko da ni mešanca povsod enaka. bi blo boljš če bi naredu sam svoj sistem in na enmu panelu skombinirov različne modele ledic - bi bla bolj enakomerna razporeditev.
sicer pa me je en frend obvestil, da je naroču izdelavo panelov po meri v eni firmi. za 50$ ti spravjo na panel 242 ledic po želji, pogoj za to ceno je, da vzameš 6 panelov - se prav 300$ (+poštnina) za 1452 ledic, zmontiranih na plug-and-play varjanto

. se mi zdi kar ugodno (če ni poštnine še 150$). edin kar me mot pr temu setupu je gostota ledic na panelu. pomojem mal pretiravajo in jim to skrajša življensko dobo. ni pa take hude panike IMO, še kar bi mogle delat vsaj 15 let na 12/12.