sedaj se lotevam drugega boxa in kle nastane problem, ker imam namen narest box kar velik 1,5m x 1,5m x1,5 m. ta mali box imam kar v sobi, velikega pa nameravam narest na podstresju! in seveda najvecji problem podstresja--> velike tem. sprememve skozi vso leto (pozim zelo nizke, polet visoke tud do 40 stopinj). sedaj sem se odlocu, da bom naredu okvir iz lesa (4x4 cm velike letve), nato sem imel namem pokrit to kocko iz gips ploscami, cez gips plosce pa bi nalimu iz lepilom za ploscice stivodur(oz stiropor vendar se mi zdi stivodur bolj primeren). s tem nebi smel met problemov pozim, tud ce je pozim minus 10 stopinj?! zdei me zanima kaj vi mente za poleti, ker zagotovo bo kaksen mesec urocine in bo na podstrehi okoli 40 stopinj, mislem pa met v temu boxu skunk #1 in white skunk temp pa naj bi bila okol 20-25 stupinj ce se ne motm?! notr u boxu bo hps 400w razmislam o cool tubu, ki ga pozim naceloma nebi rabu, ker je povprecna temp okol 0! notr bom mel se en ventilator za razpihovanje oz mesanje zraka, pa seveda se ventilatorji za izsesavat in vsesavat zrak. zanima me kaj vi mislite glede temp pozimi in poleti? cool tube potreben al ne? kateri ventilatorji? verjetno navadni racunalniski ne bodo dobri ali pac? bo dovolj 400w hps? s cim priporocate da oblepim stene(bel seleshamer, alu folija kej druzga)?
evo tole je zaenkrat use:) upam da mi boste znal pomagat:)
lp

ko bi bila lampa przgana bi iz cool tubom uleku zrak vn, potem ko bi se pa lampe ugasnile, bi se pa prizgali navadni ventilatorji samo za mesanje in krozenje zraka po boxu... prisparu bi na elektriki, pa tud nebi smel shladit navadni ventilator tolk boxa, kot bi ga un ventilator ko sem dal povezavo!? kaj vi mislite