Pravkar postavljam svoj prvi indoor growbox sistem, hidroponika vs. scorg (zelo sem omejen z visino, ki je 140cm - izolacija=132cm).Ker je ze sedaj,ko je zunaj dobrih 25°C, v prostoru kjer bo growbox 36°C, me je kar groza pomisliti na hudo poletno vročino, ko bo zunaj okoli 32-33. Takrat pricakujem temperature v placu tja do 50 stopinj. Idealne temp. v boxu pa naj bi bile kakor pravite, do 30 zrak, in do 20 voda. Tako mi ze par dni ne da miru ta problem, obdrzati temperaturno razliko vsaj 25°. Imam ene par idej, ampak dobrodosla bi bila se kaksna.
1. v sistemu vsake toliko casa odpreti jeklenko s CO2 jem, rezultat: Hiter padec temp.(CO2= -80°C),prav tako hiter porast( sistem je vseskozi zracen), šok za rastline in okrog riti nazaj v žep.
2. sod z vodo in gnojili( 250l ) priklopit na avtomobilski hladilnik,tako da je raztopina ves cas hlajena in s tem tudi ozracje. problem: nevem kaksno temperaturno razliko bi se dalo doseč( če hladilnik prepihavas z zrakom ki ima 30-40°)
3.V zelo izolirani posodi(hladilna skrinja obdana z vsaj 20cm tervola) v kateri je avto. hladilnik, napraviti mrzlotvorno zmes acetona in CO2 ja (-90°C) in skozi hladilnik speljati zrak pri cisto majhnem pretoku v sistem.
problem: v kaksnem casu bi se temp. v posodi dvignila do prib. 0°C, in pa regulacija dotoka mrzlega zraka (na koncu bi moral biti pretok vecji a se vedno ne prevelik da se zrak nebi mogel ohladiti)
in se 4.(pravkar preveril na manjsem eksperimentu:)
Stene growboxa (so iz terwola), namočiti z vodo in nanje usmeriti ene par ventilatorjev. rezultat: razlika v temp. pribl. 10°C, problem: eksperiment je bil sproban na termometru zavitem v vato in namočenem v vodo, growbox je, huh, velik vecji od tistega kosa vate

Hvala za pripombe in nasvete.

nerabis sploh