evo še neki mojih slikc. letos je bolj slaba sezona, je šlo vse bolj narobe, pa še sami hermiči so.
tak da, toj to za ta dnar. :/
no tole so eni lepi laski enega Orange bud hermafrodita, s katerim mislim oprašit par verhov edine orenk rože k jo imam letos (tudi orange bud).
tole je problem k se je pojavil ko sem se vrnil iz počitnic. kot letos pri vseh, se mi je tudi tu razcepilo glavno steblo na dve polovici(verjetno preagresiven lst, al pa tut od vrste odvisno). zvezal sem ga s štikcem(konopljinim seveda
) in v parih tednih sta obe glavni štibli dost pridobili na teži in padli na tla. spoj med glavno štiblo in glavnima vejama je torej zelo majhen (zarad super konoplinega štrikca, ki sploh ni nič razpadu)in ko sem malo podstavil vejo, me je bilo kar strah da se bo odlomila.no to pa še skupna slika na kateri se super vidi kolk je zadnja poklapana. tale srednja je orange bud, je kar lepo razraščena in jo bom že kar v preventivo obesel na neke palice, da se ji ne zgodi podobno kot sosedi.
poleg tega imam še neko lansko domačo (leva na sliki), katere klon je hermič, na rastlini pa nisem našel jajc. tako da bom mogoče tut tukaj probal naredit nekaj semen, če ne bo jajc tut na večji rastlini.
komentarji in kritike zaželjeni
glede polomljenih vej, sem razmišljal da bi iz teh dveh glavnih vej pobral klone. s tem bi mal razbremenil tist bogi spoj in še dobil klone, pa bi stranski jeji prevzele glavno nalogo. roža tudi še ne dela verhov. mislite da je smiselno?
hvala za nasvete in ajd pol