Lep pozdrav, sem nov tu, upam da se bomo dobro razumel

Prejšni teden sem se odločil, da bom letos sam začel gojit in čas je mislim da ravno pravšnji

Ker še tega nisem kdaj počel, imam nekaj vprašanj, morda bodo katera zvenela malce neumno, ampak sem se potrudil prebrat čim več stvari okol tega zadnjih par dni, da vam prihranim mal živcov

Danes sem bil malo na hajkingu in našel 3 potencialne place, 2 od tega nisem prepričan da bosta imela dovolj svetlobe, tretji je pa ob eni cesti

(ampak je gozdna cesta, tako da mislim, da nebi smelo bit nekih problemov). Naslednji teden bom še malo bolj prečekiral.
Zdaj me zanima nekaj v zvezi z svetlobo.. moji placi so vsi v gozdu in nisem prepričan če bojo moje rožice dobivale cel čas direkt svetlobo od sonca. mislim nekaj že za kakih par urc, potem pa kolk sem na hitro pogledal se sonce pomakne za drevesa ki bojo malce blokirale svetlobo in me zanima če je taka svetloba tut vredu, da je mal luknasta al kako naj rečem?
Pa še opisal bom kako se bi lotil jaz priprave zemlje pa vsega, pa prosim če me kdo kaj kje popravi:
izkopljem lukno 0,5m, pomešam tamkajšno zemljo z kupljeno zemljo 50/50, zemljo namočim, preverim pH, če je okol 6-7.
semena bi vzklil v kozarcu vode(to traja nekje 2 dni ane?), zdaj mam pa 2 možnosti:
1. nesem direkt na plac pa zaščitim s luknjasto plastenko
2. dam v male lončke pa jih pustim doma na oknu oz. kje zunaj na dvorišču, da vsaj malo zrastejo preden jih odnesem na plac.
opcija 1 mi bi bila veliko lažja, če je ok?
takoj potem k bi bla roža na placu bi zalil in dodal gnojilo za rast? (količina?) prej bi se še verjetno mal poscal okol, da odvrnem kakšne srne

potem pa še pozneje ob pravem času dodam gnojilo za cvetenje(sred junija al tam nekje?)
zalivanje sem mislil, da bi 1x na teden po 2L, no če ne bo dežja. premalo ane?
potem pa še itak sam pride puljenje tipčkov.
aja za izbiro semen nisem ravno prepričan, ker je to moj prvikrat in se zna kaj zalomit.. zdaj nevem ravno kakšen je riziko ampak mislim, da če se bom fajn zravn dal, da mi bo uspel. optimizem pa to..

razmišljal sem Passion #1, sam mi je mal draga ane.. kakšni predlogi?
nevem če sem kaj pozabil ampak to naj bi blo to. nasveti in pomoč zelo, zelo dobrodošli.

WeedGuy signing out