Quote:Quote:
No pa da še malo updejtam moj grow
Te rastlinice so bile sajene 11.4 torej so stare en mesec, z eno od njih imam težave (najverjetneje je mutirala in se nikamor več ne zgane-sliko sem objavil na forumu) danes sem jih malo zalil s kurjekom namočenim v vodi. Rastline so večino časa zunaj na okenski polici.
Danes sem dal na kaljenje še 5 semenk arjans haze 3 med dve namočeni plasti papirnatih brisačk.
Luknje čakajo že cca 3 mesece v njih je že postaran gnoj, vendar se sajenje zaradi napovedi slabega vremena prestavlja in prestavlja. Trenutno planiram da bodo šle v naravo čez cca 2 tedna ko bodo tudi tiste ki so bile danes dane na kaljenje primerne za presajanje (seveda bom le-te pokril s plastenkami)
Hja že izbira semen za arjan haze ni najbolj posrečena. To pri nas dvomim da bi outdoor sploh kaj končalo, oziroma prej splesnelo/zgnilo. Tako da ti svetujem, da če imaš opcijo jih sfuraj indoor. Drugače pa ja konoplje ne moreš primerjati z nekim pradižkom, že zaradi samega razvoja koreninskega sistema. Lej primer
Tole so korenine konoplje razraščene mislim da v 0,8l lončku če ni bil celo malo večji, če me spomin ne vera. Bistvo je da je lonček preraščen in bilka potrebuje novi prostor.
In tole ve velikost te iste bilke (samo preesajena v večji lonec), kjer so bile slikane korenine ena slika višje.
Tvoje bilke pa so še enkrat večje od mojih na tej sliki, ki je žačela delati 3tji štuk. Pri tebi pa če prav vidim, neketere delajo že 4ti štuk, zato se jim je tudi upočasnila rast, saj koreninam zmankuje prostora , da bi se širile. Tako da kar posadi v večje lonce, pa se bo stanje hitro izboljšalo![]()
Kolikor sem nekaj bral bi moral na primorskem on nekem povprečnem letu sfurat kozi tudi haze (čeprav letos ne kaže da bo ravno povprečno leto).