OdgovorNapisal/-a maclovin » 08 Apr 2009, 18:19
Pozdravljeni!
Z kolegom sva se odločila, da bi posadila travo v gozdu.
Zemlja v gozdu je po mojem mnenju zelo rodovitna, v neposredni bližini je tudi potok. Posadila bi na svetlejšem predelu gozda, da bi rastlina imela zadosti sončne svetlobe.
Kolega me je opozoril na to, da naj vzkaljena semena NE posadim pod iglavca, saj naj bi tam bila zemlja kisla.
Ker sva na tem področju še neizkušena bi prosila, da nama pomagate pri gojenju.
1. Med prebiranjem foruma sva zasledila informacijo, da je najprimernejša sorta za outdoor gojenje early misty. Kaj nama vi priporočate? Iščeva sorto, ki je trpežna, saj se gojenju ne bova posvečala zelo intenzivno(večkratno gojenje, cepljenje, itd.). Probava se izogibati skunk-u, najrajši bi imela kakšno domačico.
2. Ob iskanju semen prek interneta sva naletela na veliko razočaranje, saj sva ugotovila, da stvar ne bo prišla tako poceni skozi kot sva si sprva predstavljala. Iz katere spletne strani, menite, da se nakup najbolj splača?
3. Načrtovala sva, da bi imela okoli 5 bilk, ki bi bile razporejene po celotnem območju. Koliko semen bi po vašem mnenju potrebovala za 5-10 ženskih bilk?
4. Še en problem predstavlja divjad... Ali srne to sploh jejo?
5. Pripravljena sva začeti z gojenjem čez 1 teden. Ali ni že prepozno? Kako dolgo bo trajalo, da jo bova lahko začela obirati?
Nama še lahko daste kakšne uporabne nasvete glede outdoor gojenja? Na kaj morava biti posebej pozorna? Kje se ponavadi kaj zatakne?
V večini bova delo opravljala zunaj, saj hočeva preprečiti kontakt z domom.
Vnaprej se zahvaljujeva za vašo pomoč!
Lp!
Pa veselo brisanje mojih objav : ))
lep pozdrav