Ask old farts a question
-
zelenkogreen
Re: Ask old farts a question
Quote:
mene pa zanima ce bo vredu da takoj ko seme vzklije ga v loncek posedim pa takoj vn na okensko polico pa pol ponoc not to bi ene 2 tedna delal pa pol na plac, bo to vredu ?pa potem ce ga bom loh ze ob 6 zjutrej vn dal a bo se prehladno?
Zaenkrat je še tudi podnevi premrzlo. Čez 2 tedna pa tudi ni še rožic za na plac dajat.
Vsaj jaz ponavadi počakam vsaj do začetka maja.
mene pa zanima ce bo vredu da takoj ko seme vzklije ga v loncek posedim pa takoj vn na okensko polico pa pol ponoc not to bi ene 2 tedna delal pa pol na plac, bo to vredu ?pa potem ce ga bom loh ze ob 6 zjutrej vn dal a bo se prehladno?
Zaenkrat je še tudi podnevi premrzlo. Čez 2 tedna pa tudi ni še rožic za na plac dajat.
Vsaj jaz ponavadi počakam vsaj do začetka maja.
Ja pa ne razumem kam se vam mudi, sredi maja mogoče kak teden prej, ko je že topleje se splača ven dat.
mene pa zanima če je to ta kamena moka ki sem jo zasledil na forumu da se meša z zemljo?
http://www.kamnolom-verd.si/vsebina.php?vid=2009091612375382
ali kje drugje bi jo lahko kupil?
http://www.kamnolom-verd.si/vsebina.php?vid=2009091612375382
ali kje drugje bi jo lahko kupil?
saj to maja mislim samo ce je postopek uredu se pravi ko mi maja kalcek vzklije ga posedim potem pa imam lonček čez dan zunaj,ponoči pa notri in to 2 tedna ponavljam bo uredu? pa zjutraj ob 6 ven dajem sam kdaj moram potem notr dat ko se stemni?
-
zelenkogreen
Quote:
saj to maja mislim samo ce je postopek uredu se pravi ko mi maja kalcek vzklije ga posedim potem pa imam lonček čez dan zunaj,ponoči pa notri in to 2 tedna ponavljam bo uredu? pa zjutraj ob 6 ven dajem sam kdaj moram potem notr dat ko se stemni?
Maja je ponavadi že zadosti toplo, da so lahko rožce kar zunaj. Jaz jih takrat ponavadi že nesem na plac.
Če boš pa ven in noter prenašau rožo ji pa privošči kar čimveč dneva in sonca.
Maja je ponavadi že zadosti toplo, da so lahko rožce kar zunaj. Jaz jih takrat ponavadi že nesem na plac.
Če boš pa ven in noter prenašau rožo ji pa privošči kar čimveč dneva in sonca.
sej ni fora u tem d je že dost topl...gre se za dolžino dneva..jz jih dam vedno okol 15ga maja vn..
vitamins...T,H,C
Če se gre za dolžino dneva, potem je tudi dosti odvisno od sorte, ker kera pozno konča lahko gre tudi zgodaj ven (če gledaš samo dolžino dneva)
če jo boš dau zgodaj vn ti lahko zacveti in pol ko bo dan vsakič daljši bo začela revegat in boš nakonc meu kripl bilko pa nč gor...
vitamins...T,H,C
Ja, ampak če boš dal konec aprila neko sorto ven, ki konča konec oktobra ne bo zacvetela, pri kaki zgodnji pa se to lahko kar hiro zgodi.