NPK je dušik, fosfor, kalij, z PK misliš samo fosfor in kalij. Raven PK-ja je previska, saj ga potrebuje ko cveti.
Te razumem, ker bom avtomatsko seedlinga ( malo rožo ), skuro če jo bom dau v tako zemljo.
Temu se rečne tudi Eutrophication
Typical signs of eutrophication:
The leaves fold in the middle
The leaves feel more harsh.
The tips sheet curling
Gray / brown spots may occur on the blade.
The blade turns yellow and dies
Be careful with the fertilizer in the beginning. The plants need very little fertilizer the first 3-4 weeks. You may want to start with ¼ dose and either step up gradually. If you have just fertilized and the plants showing small signs of eutrophication, it is wise to wait a few days before you begin to fertilize again.
For severe symptoms, it is a good idea to wash the pots thoroughly with clean water. In a 5-liter pot, it may be wise to put 25 liters of water flow through the earth. Not all at once, but about 1-2 gallons at a time. Wait a few minutes, and pour in more water when the pot has drained away.
in če pretiravaš zgleda to v končni fazi tako
Ni se mi dalo prevajat, dobro je če znaš angleško. Kdo pa ne zna pa lahko uporabi google translate, sam zelo slaba prevaja XD...
Hmm in kaj je zaj najbolje nardit, ko mam že zmes pripravljeno!!! z vodo izpirat ??? XD

)). sam imam mere 130x105x45 cm. temperaturo nadzorujes z ventilatorji oz. z zracnim tokom, npr jst mam spodnja 2 not, zgornja 2 pa ven in morm povedat da mi zj, ko je hlad temperatura niha od 14 v casu teme do 22 ceprav imam 150 hps brez cooltuba, le z navadnim reflektorjem. sem pa skoraj ziher da bos ti rabi cooltube, noja odvisno tudi kksno luc os meu ter al mas prostor v kleti ali kje drugje al pa razlika je tud ce mas v omari al sobi ... sam imam v 50 let stari leseni omari ....
a bi mi lahku povedu še zakaj se na moji bilki stari 5dni 2 lista dol upogibata
= slaba žarnica ? imam varčno 23w... dva lista sta velika druga dva sta pa dol obrnjena