Pozdrav
Rože so stare 9 tednov in pol, WW od RoyalQueen Seeds.
Ena je šla že na sušenje saj je nenormalno prehitela ostale, tele bi pa pustil še kak teden, ta zadnji teden jih bom tudi izsušil oz. jih ne bom zalival, po tem pa še ostale na sušenje.
Upam, da se bo razločno videlo, saj me zanima kdaj točno mi priporočate, da gredo na sušenje oz. kateri so točni znaki, da je roža dozorela.
Do sedaj vem le, da morajo biti laski skorajda popolnoma rjavi, vendar še vedno ne preveč; da nekateri ostanejo še svetli.
Po dolgem iskanju sem naletel še na meni osebno TOP varjanto sušenja in t.i. curing. Če se motim, me prosim popravite...
- Ob koncu rasti, liste obrežemo, potem pa lahko cele rože ali pa jih razdelimo na 4-5 delov, damo na sušenje, da visijo navzdol.
- Sušenje naj bi trajalo od 10-14 dni, v temnem prostoru!
- Curing od 14 dni do 2 mesecev, lahko tudi več.
- Prve 3 dni SUŠENJA, naj bo v prostoru prib. 20 stopinj in 50% vlaga.
- Po 3 dneh dneg nekaj stopinj manj in 60% vlaga (da se upočasni postopek sušenja, s tem roža počasneje izgubiva klorofil, s tem se počasneje suši, s tem pridobimo na boljši kvaliteti okusa, kajenja, dima, kasneje to še izboljšamo s postopkom "curing".
- Ko so stebelca toliko suha, da se zlahka zlomijo, je roža posušena.
- Bule narežemo v neprodušen kozarec (2/3 vsebine kozarca)-ne potlačimo in zapremo. Po tem, najmanj 1-2 na dan kozarec odpremo za nekaj minut in ga ponovno zapremo (to delamo vsaj 1 teden). Po enem tednu, kozarce odpiramo le še 1-2 na teden itd.
- Bule jaz osebno med sušenje še malo stisnem, da je lepša oblika.
- Znano je, da nekateri uživalci uživajo marihuano, "curano" najmanj 1 leto saj velja, da je trava enaka vinu...dlje je starana oz. starano, bolje je.
Tole sem napisal tudi sebi v pomoč, da vidim, če sem si vse zapomnil

Upam tudi, da komu pride v pomoč.
Zdaj pa še nekaj slik: