Trave se za kajenje ne melje, oziroma jo zdbrobiš preden jo zviješ. Mike ti je lepo povedu, s tem da na ulici se pod imenom "skunk" prodaj marsikaj, mislim pa da je v večini mišljen kar komplet indoor, pa magar se gre za WW, big bud, karkoli, saj skunk itak ni neka najboljša in najmočnejša sorta, čeprav se skunk načeloma smatra kot roba z 20% THC-ja... ampak je scena danes že tko pomešana da večina ovc itak loč med travo in skunkom, pa še to samo po ceni. Sic.
Včasih se mi čudno zdi da npr. ta forum ne propagira komercialnega gojenja, kar je na nek način dobro, na drug način pa bi blo lepo met en velik kup komerc growrjev, ki bi si delali konkurenco in zniževali cene, ne pa da se vsi pritožujejo da ni kvalitetne robe in da grejo cene v višave. Na koncu tako ne veš več, ali se nekaterim growerjem gre za monopol, ali ne privoščijo drugim da bi s tem kej zaslužil, ali ne privoščijo nekaterim mediciske uporave konoplje itd...
Vak ma neke svoje predstave, sam ne gojim zaradi preprodaje, niti zaradi zadevanja, gojim pač iz veselja, in po pravici povedano me kakrenkoli način gojenja ne moti. ČE ma kdo jajca se spravit posadit 10 hektarov big buda, z očitnim namenom zadevo preprodajat (ob takih količinah seveda pod ceno), so be it. Če growaš in kadiš za sebe, to itak nima nikakršne veze, se pravi te lahko moti samo zato ker growaš komercialno in ti zbija ceno, se pravi si po eni strani de facto gnoj ki se dela finga, ob enem pa hoče obržat "monopolne" cene konolje. Seveda stvari niso tako enostavne, samo sem ravno prav nabit da razvijam nekakšna svoja (pa najbrž nisem prvi ki tkao razmišlja) debate.
No ja, če mal povzamem, na kurac mi gre vsa ta nevoščljivost, ko bomo enkrat proizvedl tolk trave da se je ne bo dal ponucat, pol je čas za konkurenco, amapak če bomo kdaj kot država, skupnost, karkoli v tem smilslu to dosegl smo svoje tako al tako že zmagal. Pol se pa lahko kregate kolkr hočte, do takrat pa samo plant some seed and grow some weed. Ne vem zakaj se mi zdi tako fascinatno da na teh malo bolj mednoardnih forumih kvalitetni komerc growi doživljajo tak respect, ker se folk zaveda da med večino ljudi samo na tak način pride kvalitetna trava, pri nas bi se pa tak grow po možnosti prijavu, da ja ne bi kdorkol od tega kej potegnu, hkrati bi se pa na polno in na vse pretega uvažala preplačana bosanka, vsi bi jamrali nad kvaliteto, ceno, vsem...
bljujah zdej sm vse skup mal zbluzu, me zanima kak bo ko bom zjutri prebral...

ampak vseen upam da sm vsaj v kakšno bučo vbil kej manj zavidanja. Pa ne samo pr travi, še pr vseh drugih stvari v živlnjenju se je treba nekaterih podobnih stvari zavedat. Ker nekatere zadeve so tako neumne da me razpizdijo čeprav nimajo popolnoma nobnenga vpliva name. Isto kot dohodnina, ko so vsi veseli če dobjo kaj nazaj, v resnici pa nobenemu teletu ni jasno da je državi celo lepo plačeval preveč, oziroma obratno- če kdo kaj dobi nazaj je cel vesel in se ne sekira, da je državi v bistvu celo leto dajal kredit brez obresti.
Tako pač je, to pa še ne pomeni da morajo zadeve vedno takšne kot so ostati. Vsi vemo da je komplet sistem v pizdi, pa še vedno mu vsi sledimo. Tako da malo kmečke pameti v roke, veliko stvari se da mimogrede pobrat, pa ne se bat tud kej po svoje razmišlat in ne nasedat vsem bedarija pa bojo zadeve mogoče kdaj malo svetlejše.
The newb is back.