GOBICE
-
sammy20
Re: GOBICE
Hvala toras in gozdar za odgovore. Danes je deseti dan odkar sem odlil vodo iz boxa in sem opazil prve znake življenja. Na površju se začenja delat tanka bela dlakasta plast. Mislim, da je to v redu!
O plesni pa ni znakov. Hmm še se bo čakalo
O plesni pa ni znakov. Hmm še se bo čakalo
micel ali "tanka bela dlakasta plast" po domače....ja uredu je to....zdej pa sam en mal potrplenja.
-
sammy20
Danes je 12ti dan pa še vedno nič. Le na površju sem opazil tanko belo dlakasto plast. Mislim, da to pomeni življenje.
-
sitbackandlaugh
Pozdravljeni,
zanima me kaj se naredi v primeru da gobice pogledajo vn, zrastejo 1-3cm nato pa stagnirajo na tej stopnji, in tako ostane 2 tedna.. Jih najbolje pobrati ali pustim ce se bodo se razvile?
zanima me kaj se naredi v primeru da gobice pogledajo vn, zrastejo 1-3cm nato pa stagnirajo na tej stopnji, in tako ostane 2 tedna.. Jih najbolje pobrati ali pustim ce se bodo se razvile?
"odtoči" co2 iz vreče, tako da obrneš tisto vrečko s filtrom. Co2 ostaja na dnu vreče.
-
devanagari
pozdravljeni
imam mycobox amazonian, in po tednu dni mi je začel rasti ogromen kup gob (yay)
Zdaj pa nisem prepričan kdaj jih moram pobrati, vem da preden se odpre kapica, ali me vseeno skrbi da jih bom predčasno pobral.
pa še za sušenje, a jih je dobro dat v temačen suh prostor? ali proizvajajo kakšen neprijeten vonj?
imam mycobox amazonian, in po tednu dni mi je začel rasti ogromen kup gob (yay)
Zdaj pa nisem prepričan kdaj jih moram pobrati, vem da preden se odpre kapica, ali me vseeno skrbi da jih bom predčasno pobral.
pa še za sušenje, a jih je dobro dat v temačen suh prostor? ali proizvajajo kakšen neprijeten vonj?
ko se odpre kapica jih pobreš ja. oziroma nekateri pobirajo tudi preden se klobuk "gor" zvije.
Sušiš jih tam kjer se lahko znebiš vlage. vredu je če so v temi. Vonj pa imajo podobno kot vse ostale gobe. vglavnem zazna se.
Sušiš jih tam kjer se lahko znebiš vlage. vredu je če so v temi. Vonj pa imajo podobno kot vse ostale gobe. vglavnem zazna se.
-
sammy20
A mogoče kdo ve kaj je to belo na gobah:
http://shrani.najdi.si/?2z/XJ/4fZv0CJ3/2012-10-0112-33-23hdr.jpg
Dokler se ni to pojavilo so gobe rastle zelo hitro, zdaj se je rast precej upočasnila oz. ustavila, ko je nastala ta bela plast na skoraj vseh gobah.
Odtočil sem co2 iz vrečke kot je predlagal Tartarlol. Naj še dodam, da vse do danes nisem odstranil tistega belega filtra na vreči, upam da bo sedaj boljši, ko je filter kot mora biti.
Kaj se še da narediti?
Hvala!
http://shrani.najdi.si/?2z/XJ/4fZv0CJ3/2012-10-0112-33-23hdr.jpg
Dokler se ni to pojavilo so gobe rastle zelo hitro, zdaj se je rast precej upočasnila oz. ustavila, ko je nastala ta bela plast na skoraj vseh gobah.
Odtočil sem co2 iz vrečke kot je predlagal Tartarlol. Naj še dodam, da vse do danes nisem odstranil tistega belega filtra na vreči, upam da bo sedaj boljši, ko je filter kot mora biti.
Kaj se še da narediti?
Hvala!
micelij oz. defektna goba ocitno neprimerne razmere za normalno rast...brezskrbi use je za pojest....
-
devanagari
http://shrani.si/f/2T/FF/2gjqwjze/2012-10-05-172621-copy.jpg
tako nekak izgleda
predvidevam da tisti beli puh pri korenu gob ni škodljiv ali pač?
tako nekak izgleda
predvidevam da tisti beli puh pri korenu gob ni škodljiv ali pač?