nek na enmu forumu sem bral o zvijanju, samo mi tut ni šlo po njihovmu načinu
je težje kot rolat v rizlo, ker tobakov list precej lažje strgaš. moj postopek je bil tak:
- najprej sem navlažil liste, jim odstanu žile, zvil par listov skup v klobaso in narezal na čist tenke trakce, da je zgledal skor kot kupljen tobak. razporedil po podlagi in dal sušit.
- ko se je material posušil, sem vzel en velik list, ga dobro navlažil z vodo (posprejal) in odstranu žilo. eno polovico lista sem obrezal, da sem dobil pravokotnik nekje 30×10-15
- pomojem najtežji del, zrolat narezan material v list. vzel sem kos časopisnega papirja, not dal razrezan tobak in ga nekaj časa svaljkal kot da zvijam en velik joint. ko sem dobil enakomerno debel kompakten svaljek, ki je obdržal obliko, sem ga položil na prej pripravljen pravokotnik in ga zavil kot jabolčni zavitek. na začetku lohk mal bolj stisneš, ker itak ni panike, če je kakšna majhna luknjica. zalepiš preprosto s slino in parkrat podrgneš s prsti. na koncih odrežeš, če kaj materiala gleda iz ovitka.
- vzel še en velik list, ga navlažil, odstranu žilo in ga obrezal na 2 trakova, široka ene 7-10cm. prej narejen svaljek položil na ta trak pod kotom in ga spiralno ovil s tem trakom. vzel še drug trak in ga spet spiralno ovil okrog cigare. vse skup na stikih spet dobro zaslinil in s prsti zgladil, da je fajn prijelo. spet odrezal višek materiala.
- cigaro dal na radiator, da se posuši. vsake tolk časa mal obrnil, da se povsod enako posuši, po par urcah vzel z radiatorja in pustil da se bolj počasi posuši do konca. če ti vlažna cigara ne stoji dobro skupaj, jo lahko pred sušenjem trdno zaviješ v kakšen časopis, da obdrži obliko.
za prvo cigaro mi je kar vredu ratal. ni blo zvit pretrdo, kadil se je fajn, okus čist drugačen kot v rizli, gorel je enakomerno,...
edit: se opravičujem, ker post ne paše lih pod vzgojo