INKIVIZITORKA
Na tistem seznamu je nekaj napakic, ampak kljub temu si kr vredu napisala. Nekaj (nepomebnih) sort ni gor, spustila pa si tudi par popularnih kot npr Orange Bud, vendar vseeno je obširna lista in za precej varjant še sploh nisem slišal... npr Sky Dog in ostale nove sorte (ki jih dela Willy Jack in me ne zanimajo) ...pa tistim ki delajo preimenovane ponaredke (npr nirvana) ...takim tudi ne sledim.
Pozitivno me preseneča, ko vidim da si vključila tudi IBL od landras ki niso redno na prodajo in zato večina folka sploh ne ve za njih, npr Deep Chunk (pure Afghani hash-plant)
Moram pa povedat komentar pri tem;
Sour Diesel (Reservoir) Mexican Sativa X Chemo
Breeder od reservoir seeds je oseba, ki je znana pod imenom Rezdog al kr na kratko Rez. On je naredil tako imenovan Sour Diesel IBL, ki se prodaja na seedboutique po visokih cenah. Citiram; "REZ-SOUR DIESEL IBL £82.42"
Originalni Sour Diesel je poseben fenotip in zato razmnoževan z kloniranjem. Imajo ga v ameriki in izvorno se imenuje ECSD (East Coast Sour Diesel). Klicali so ga tudi coast-2-coast clone, ker se je med groweri "selil" dol po vzhodni obali, vse do floride.
Rezdog je vzel ECSD (ženski klon) in križal z NYCD (new york city diesel). Tega hibrida je ustvaril Soma (stara legenda) in to je križanec med Mexican Sativa & Afghani. Rezdog je narejena semena posadil in selektiral iztopajočega moškega z Sour Diesel karakteristikami, in s tem moškim oprašil izvorni Sour Diesel klon. Nastala so semena Sour diesel X [Sour diesel x NYCD] --po dogovoru med breederi se moški vedno piše drugi.
Genetska struktura teh rastlin je bila 75% Sour diesel ter 25% NYCD. Spet je izbral moškega in križal nazaj z izvornim SD klonom. Dobil je SD x [SD x {SD x NYCD}]. Genetsko to pomeni 77.5% SD in 12.5% NYCD. Postopek se imenuje backcrossing (tudi cubing) in lahko ga nadaljuješ v neskončnost, vendar matematično ne moreš nikoli dobit semenk z 100% SD genetiko in 0% NYCD, nikoli!
Ni mi jasno na kakem tripu je moral biti rez, da je začel prodajati semenke pod imenom Sour diesel IBL ...in to po takih cenah da glava peče. Verjetno je mislil da folk tak nima pojma, samo da je grenko/kislo pa da poka (kar reprezentira sour diesel).
Na overgrow se je v forumu Strains & Hybridization hitro pojavilo dosti threadov v zvezi z sour diesel IBL, vsak ki je vsaj delno razumel genetiko in poznal ECSD, je postal skeptičen in pojavila so se vprašanja na katere rez ni imel dobrega odgovora oz je odgovoril pasje. Tisti forum je imel posebno sekcijo, to je bil breeder's laboratorium, in tam so se zadeve razjasnile, vendar počasi.
Začel se je negativizem od približno 5% procenta memberov, ki so vedli kaj je na stvari. Precej autoritet pa je samo molčalo. Stvar se je končala tako, da je rezdog odpustil internetno komuniciranje.
Kakorkoli že, Gypsy še vedno prodaja od Rezdog tako imenovan Sour Diesel IBL ...zgleda da jih dosti happy kupuje in verjetno vleče Gypsy fino provizijo.
Mimogrede... Problem je v tem da oznaka IBL zavaja na dolgotrajno delo kultiviranja stabilnih sort, te postanejo resnična-rojstva in zato lahko z njimi narediš svoja semena (ki bodo dale enaki tip rastlin)... ali pa uporabiš za hibridizacijo, za uspešno (stabilno) križanje pa mora še druga varjanta biti IBL ... 2 različna IBL rodi nove F1.
AMPAK Rezdog sploh ni delal IBL ...temveč vedno backcross, kar je enako dolgotrajno delo vendar dosti bolj preprosto, saj izbiraš le očeta. Z vsakim backcrossom so potomci vedno bolj podobni materi, vendar to NI Inbreeding-a-line!
Pri takih backcrossih se zaradi genetske enoličnosti pojavijo deformacije in določen del potomcev raste kot debili! Bedno je to da je OverGrow izginil ravno takrat, ko je nekaj growerov začelo testirat SourDiesel "IBL"
Na icmag.forumih sem zasledil enga OG begunca, ki je zbral nekaj posnetkov od določenih tematik, in nekatere so v precej tesni zvezi s tem kar sem opisoval odzgoraj. Chimera je tisti človek, ki je ponavadi prvi odgovoril, ker je bil moderator in torej dosti časa prisoten. No ko je rudedude odprl temo in hotel vedeti kdaj je sorta označena kot sorta, sem mu namignil in tam so moje zadnje sledi od OG ... N§F je bil moj podpis.
http://www.geocities.com/loroan/?200627huh kak sn se razpisal ...motivacijske Sative delajo svoje ob takšnih nedeljah...kuj mine cajt, zdaj pa je že čas za novega

..no pa fajn kresovanje

XyZ