kmet,mislim da je trava preveč dragocena, da bi lahko kar tako eksperimentiral, razen če je kdo, ki si je proizvedel dovolj semen in mu tak eksperiment ni težko izvest. sicer pa glede na pretekle izkušnje lahko kdorkoli poskusi pridelati stvar na ta način in po tem primerja rezultat, če je boljši. smoterno pa nebi bilo, če bi pridelek pobral na list in bi mu ta pridelek splesnil po mesecu ali dveh, tudi, če je že prej stvar dobro presušil. če samo pomisliš, koliko truda s vloži, za to da se nekaj pridela. in če se bo kdo lotil delat tudi po luni in tudi s preparati, čaji, bi bil vesel, če bi kdo o tem tudi poročal.
sam sem pred tvema dnevoma na dan za cvet posejal 70 semen direktno v zemljo in v šotne lončke. imam mini ratlinjak v katerega bi lahko spravil 84 enot. odločil sem se, da jih bom 80, ne vem še točno, koliko semen mi bodov resnici poslali. pri vsakem naročilu, so dejali da jih dodajo še 5. se pravi jih bo 85 če jih bo res. gre pa za 8 različnih sort v glavnem lažje do srednje teže po zahtevnosti, pa da jih ne bom predolgo čakal...
to je moj prvi in še čisto deviški posevek. nikoli do sedaj trave nisem gojil, imam pa osnovno znanje o vzgoji in rasti rastlin ( kv.kmet pač) tisto česar še nisem vedu, sam pa na tem forumu prebral, tko da bom vidu, kva bo ratal iz tega.
Prodaja konoplje je prepovedana, pravtako pa tudi povpraševanje o njej!
podoben primer sem imel, ko sem imel solato in sem sam odbiral seme. prvo leto je bilo seme iz avstrije. ker je zano nemško, slovensko pa ne je bila solata bolj boga. pol smo jo naučili slovensko. drugo leto je bla že mal bolš, tretje leto pa taka, do smo imeli že konkurenco pri pobiranju. jelene
bi vam pokazal fotko, o vsejanem in nevsejanem, pa ne vem kako jo gor obesit
moderirano by ganja_farmer