PS - postopek sušenja
Re: PÿS - postopek sušenja
suha mrva je seno ja se pravi da naj odpiram cca 2x na dan ? ..
-
inleafwetrust
isto pri meni. Odpiraj kozarec al kjerkoli že maš shranjeno po 2x na dan za nekaj minut. Naj bi se po tednu ali dveh popravil vonj tako kot je reku USBN
Lp
Lp
ja vonj je jeba, meni se zdej ena kila robe nima nobenga vonja...pokne pa....lih včeraj je en prnesu neke vrhe in so dišalo 5m stran in ko sem kadil je blo kar nekaj, pol smo še mojo robo skadil ko nima nobenga vonja in je pribilo kot se zagre. lol
jutri bo 3 tedne od sušenja na podstrešju ene stare, razpadajoče bajte...vendar še ni suho, kot bi moglo bit, predvsem vreme je blo te tri tedne v kurcu.še ma smisl pustit par dni, glede na to, da pri nas pravi do nedelje sonce? pa zgleda ql, plesni ni, gnije tut ne...lp
Živijo. Letos bo moja prva sezona growing outdoor. Imam 1 vprašanje ali bi se dalo travo sušiti zunaj ali samo notri?
LP
LP
Kjerkoli je suho...za silo se da tut zunaj posušit, ob predpostavki da v zraku ni preveč vlage!
glede na to da so žetve običajno tam nekje septembra/oktobra je vlaga že precej prisotna..tako da močno odsvetujem sušenje odzunaj.
Je kdo od vas že prakticiral sušenje z pomočjo silica gel-a ? Glede na to, da sem med tednom v Lj si ne morem privoščiti vsakodnevnega prečekiranja vrhov. prišel sem pa na idejo, da bi v kartonasto škatlo ali pa v lesen okvir napel gosto mrežo, nanjo položil vrhe, spodaj pa natresel nekaj silica gela. Sedaj pa kako kaj z gelom, kajti moral bi počakati vsaj od nedelje zvečer pa do petka zvečer, da bi ga odstranil/zamenjal. Je možno, da bi gel vlago začel nazaj oddajati v vrhe in bi začeli plesneti, ali bi lepo počkal name da se vrnem?
-
experience
Kaj narediti s tistim kar je plesnivo? :S koš? namreč mi je splesnilo okrog 15g robe...in to tak mesnati vrh
plesnivo vrzi proč. Kajenje ni pametno ker se lahko zastrupiš. Če pa delaš cookie pa lahko daš zraven..