SSHxBD bo mogoce zanimiva zadeva ampak dejstvo je da bo polihibrid. Sama verjetno veš, da SSH je NL/Skunk/Haze -3-way-cross (relativno nestabilen in vsekakor ne homogen).
Posledica bodo različni phenotipi, kar ni slabo, če se malo igraš z genetiko in hočeš videt raznolike strukture listov, cvetov, razmerja višin, dobe cvetenja... in navsezadnje različne arome ter okuse.
Vprašat se moreš, če misliš še dalje in hočeš kasneje reproducirat tvojega hybrida?
Vsekakor bo naslednja generacija, torej (SSHxBD)X(SSHxBD), extremno ne-podobna prvim križancem. Procent prvotnemu-hibridu podobnih rastlin bo eksponentno padal z vsako generacijo. Tukaj pride v igro selekcija najboljših fenotipov in skoz generacije lahko stabiliziraš določene karakteristike, ki so (seveda) tebi všeč. Enim je pomembno dobit čim več cvetov v najkrajšem možnen času.. drugi pa imajo raje sladki dim z vizualnimi efekti
"Katere vrste bi najraje križali?"
emm...Res je tolko kombinacij da lahko treska po glavi

Sam tendiram k hibridiziranju dveh genetsko precej nepodobnih varjant, vendar morajo biti vsaj IBL (inbred-line) ali pa še bolje če so "region-of-origin land-race"
Za uspešnega F1 hybrida je (zame) res pomembno, da je mati čista Sativa in oče čista indica.
Moj trenutni projekt je Malawi Gold x Deep chunk, vendar je omejen na 2 paketa semenk... torej bom lahko najboljše starše izbiral samo iz 20 rastlin (predpostavljam da bodo vse vsklile).
Dolgo sem čakal, da se je tale Malawi Gold spet pojavil na netu... sam sem že hotel v afriko na safari. Malawi Gold je stara,legendarna afriška sorta in med izkušenimi je znana kot najbolj fina afriška trava nasploh.
seedsman jih je priskrbel ;
- http://www.seedsman.com/en/cannabis-seeds/south-african-sativas/malawi-gold-seeds
Deep ckunk, IBL indica, je originalno iz afghanistana inportirana v Kalifornijo. Tom Hill je z to inbred-linijo zmagal 2004 IC Mag growers cup, indica kategorija.
Gypsy Nirvana še ima nekaj paketov... ne več dosti.
- http://www.seedbay.com/browse.php?id=17
Vsekakor ti želim uspeh z tvojimi experimentalnimi operacijami.

. A lahko malo natančneje razložiž, zakaj se ti zdi tako pomembno da velja:"vsaj IBL (inbred-line) ali pa še bolje če so "region-of-origin land-race" ?
!