http://new.photos.yahoo.com/hudvrtickar/album/576460762391930218/photo/294928804258902974/2za mesec marec
xyz, saj ti ni potrebno verjet, če nočeš, pač nočeš in delaj in vzgajaj svoje rastlince tko kot do sedaj. koledar je zgolj pripomoček, s pomočjo katerega lahko vplivaš na rast rastlinic, ki jih gojiš. nanje itak vplivaš že s tem, ko jih prisiliš, da rastejo v grow roomih, ko jim rast pospešuješ s takšnimi ali drugačnimi kemijskimi pripomočki. samo djstvo pa je, da ostanke teh kemijskih pripomočkov vnašaš v svoj organizem.
govori se, da tobak sam po sebi ni škodljiv. škodljivi so ostanki pesticidov, s katerimi so skrbeli za zdravje tobaka, kot rastline. ganja farmer, sem vidu, da si je sam vzgojil tobak. vprašaj ga kateri čik je boljši. tist domač al tist od tobačne ljubljana. vedet pa je treba da v tobačni tobaku še kaj dodajo, preden ga zvijejo...
sicer ti pa pravim, sam naredi poskus. vzemi 5 potaknjencev od iste rastline na počasnejšo rast. tako ne bo razlik glede genetike in začetka rasti, saj bodo na tako rekoč isti podlagi. vsakega obdeluj na svoj dan, to pomeni presajanje, okopavanje, oroševanje, vršičkanje, obiranje listov, dognojevanje, če že nič ne boš naredil, in če ti bodo rastle v loncih, je že dovolj da vsaj malo lonec porukaš... peti pa naj zraste tako, kot si jih gojil do sedaj in jih primerjaj med sabo. dobro si je ob tem delat zapiske. tako boš imel tudi boljši pregled nad rezultati.
glede na to da izkušnje o pridelavi imaš, ti to ne bo težko, le malce več dela bo.
in če s boš poskusa lotil, bi bil zelo vesel, da mi poveš, ker tudi mene zanimajo rezultati, in verjetno vse, ki tukaj tipkajo in berejo. naredi nekaj fotk vseh 5 rastlinic, recimo vsak teden po eno da bi vsi videli, če je kaj razlike v rasti.
za kopije setvenega koledarja če hočeš ti pošljem po mailu, da ga ne boš kupoval... bo šlo?