Evo mene začetnika v temu......prebral sem vse poste (berem že celo noč glede tega hehe) in imam par vprašanj na to temo o semenih....ne mi zamert če bom kake neumnosti vprašu al pa prbiju...
No ja skratka....Se pravi.....kadar naročiš semena in niso feminized lahko...dobiš lahko nekaj ženskih nekaj moških bodočih rastlinic....
če naročiš feminized semena naj bi dobil u kompletu same ženske rastlinice ane?
Zanima me kako vejo da so to vse bodoče ženske rastlince iz teh "Feminized" seed-ov? Kko pridejo do teh samih ženskih semen? Sej nemoreš kr žensko s žensko oplodit? Nekdo je dal že kar nekaj postov nazaj dva linka kjer je blo opisano glede tega nekaj....ampak še zmer nisem najbolj razumel...stvar nej bi bila taka da ženske rastline gojijo v popolnih pogojih in da dajo zraven tudi neko kislino ki vsebuje neke hormone ženske ki pripravi rastlino da bo dejansko rastla kot ženska rastlina...ker baje naj bi bilo da če se korenine poškodujejo ali nekaj tazga da je ženska rastlina sposobna vzgojiti moška semena ker naj bi tako potem potrebovala manj energije....ali nekaj takega ubistvu...nism najbolj dojel
Tko da če slučajno kdo dobro ve o tem, me zelo zanima pa če se mu da kej o tem razložit bi bil zelo hvaležen
zdaj mam pa še par vprašanj.... Hermiči naj bi bili obojespolniki - hermofroditi....pa sem bral da to ni dobro za sadit...kokr sm prebrou se mi zdi (popravte me če se motm) ampak problem je ravno zaradi tega ker se potem rastlina lahko sama oplodi ane?in s tem je potem problem ker začnejo rast plodovi(semena) in je večina energije vložena v proizvodnjo semena in ne v kakovost bunkljev?
Če narobe razmišljam, sam men se zdi da ste tko nekak pisal na postih v tej temi? lahko pa da sem narobe prebral zato uprašam pa me popravte
Zadnje vprašanje ali pa sklop vprašanj me pa zanima glede "klonov" jasno mi je in ste tudi glasno povedali da so kloni za sajenje ubistvu izguba časa....samo informativno in iz radovednosti me zanima zakaj so kloni slabi za gojenje in kko sploh folk pride do klonov?
Se opravičujem ker sm tok zakompliciru vso stvar glede semen....sam jst tak radoveden človk in pol morm pač use vedt glede tega hehehe
brez zamere
Hvala za odgovore, ki še pridejo