Kanabis - zaznan sintetični kanabinoid ADB-BUTINACA 14. oktober 2021

Tema je namenjena uporabnikom, ki se soočajo ali s problematično uporabo ali želijo prenehati z uporabo konoplje. Prav tako je tema namenjena NSK - novim sintetičnim kanabinoidom in povezanim problemi z njimi.
skorc
Site Admin
Prispevkov: 1335
Pridružen: 12 Nov 2004, 10:08
Kraj: Celje
Kontakt:

Kanabis - zaznan sintetični kanabinoid ADB-BUTINACA 14. oktober 2021

OdgovorNapisal/-a skorc » 15 Okt 2021, 09:50

Obvestilo Sistema za zgodnje opozarjanje na pojav NPS:

V vzorcu, ki se je prodajal kot konoplja, zaznan potenten sintetični kanabinoid ADB-BUTINACA
Ljubljana, 14. oktober 2021 - V okviru Sistema za zgodnje opozarjanje na pojav NPS je bil na Gorenjskem zaznan vzorec, ki se je prodajal kot konoplja, vseboval pa je potenten sintetični kanabinoid ADB-BUTINACO.
Po do zdaj zbranih informacijah se je vzorec prodajal kot konoplja. Po poročanju uporabnikov naj bi se prodajal v različnih krajih na območju Gorenjske, in sicer kot THC in CBD konoplja.
Uporabniki so poročali tudi, da so ob uporabi nastopili naslednji nezaželeni učinki: občutki panike, odrevenelost rok, slabost, bruhanje.
ADB-BUTINACA je sintetični kanabinoid, ki se v zadnjem letu v različnih državah EU zelo pogosto zaznava v vzorcih konoplje z nizko vsebnostjo THC. Z njim so povezane tudi številne zastrupitve. V literaturi so med neželenimi stranskimi učinki navedeni:
hitra izguba zavesti, depresija dihanja (upočasnjeno dihanje, dihalni zastoj), epileptični napadi, krči, hiperemeza (pogosto bruhanje) vznemirjenost, delirij, psihotične epizode, agresivno in nasilno vedenje ter nenadna smrt.

Vzorec je v okviru anonimnega zbiranja vzorcev psihoaktivnih snovi zbrala info točka Labirinta v Kranju.
Analizo vzorca je izvedel Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano. Obvestilo je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje.

https://www.drogart.org/opozorila/7258/ ... se-je.html

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron