OPOZORILA NPS - kanabinoidi

Tema je namenjena uporabnikom, ki se soočajo ali s problematično uporabo ali želijo prenehati z uporabo konoplje. Prav tako je tema namenjena NSK - novim sintetičnim kanabinoidom in povezanim problemi z njimi.
skorc
Site Admin
Prispevkov: 1335
Pridružen: 12 Nov 2004, 10:08
Kraj: Celje
Kontakt:

OPOZORILA NPS - kanabinoidi

OdgovorNapisal/-a skorc » 08 Jul 2016, 17:51

8.7.2016:
Obvestilo Sistema za zgodnje opozarjanje na pojav NPS
Nevarni sintetični kanabinoid MDMB–CHMICA zaznan tudi v Sloveniji
MDMB-CHMICA v devetih državah EU povzročila številne zastrupitve in smrti

V okviru Sistema za zgodnje opozarjanje na pojav novih psihoaktivnih snovi je bil sintetični kanabinoid MDMB-CHMICA zaznan na območjih Maribora, Celja in Novega mesta. Pojavil se je v obliki rastlinske mešanice in v obliki pastozne snovi črne barve. V nekaj primerih je bila ta snov primešana tobaku.

Devet držav članic EU je v povezavi s snovjo MDMB-CHMICA poročalo o 29 smrtih in 42 zastrupitvah. Uporabniki, ki so se zastrupili s to snovjo, so imeli naslednje znake: razširjene zenice, pospešeno bitje srca, slabost in bruhanje, paranojo, halucinacije, zmedenost, vznemirjenost, zasoplost, zaspanost, nezavest ali komo, resno poslabšane motorne spretnosti, izgubo nadzora nad zadrževanjem urina in blata.

MDMB-CHMICA je sintetični kanabinoid, ki se pojavlja tudi v obliki (belega) praška oziroma prahu in kot mešanica za kajenje. Na evropskem trgu drog je bilo odkritih več kot 20 izdelkov (slika 1), ki so vsebovali snov MDMB-CHMICA, včasih tudi v kombinaciji z drugimi sintetičnimi kanabinoidi. MDMB-CHMICA se prodaja se tudi pod drugimi imeni, npr. kot MMB-CHMINACA.

belivitez
Prispevkov: 1706
Pridružen: 03 Maj 2012, 20:43

Re: OPOZORILA NPS - kanabinoidi

OdgovorNapisal/-a belivitez » 12 Jul 2016, 22:37

Hvala za info. Sliši se čist noro :?

Je kakšna slika kako to izgleda?

skorc
Site Admin
Prispevkov: 1335
Pridružen: 12 Nov 2004, 10:08
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: OPOZORILA NPS - kanabinoidi

OdgovorNapisal/-a skorc » 13 Jul 2016, 15:09

Na zalost ne..opis produkta: beli prah, ki je mesan z zelisci ali tobakom. Ta beli prah je topen v topilih..
Znan pod imenom K2, itd..

Freedom to cannabis!
Prispevkov: 16
Pridružen: 25 Apr 2016, 16:09

Re: OPOZORILA NPS - kanabinoidi

OdgovorNapisal/-a Freedom to cannabis! » 14 Jul 2016, 09:20

https://www.youtube.com/watch?v=t6pmc7Tpx4w K-2(Spice)...Kaj ta droga dela :? :shock:
“Cannabis brings us an awareness that we spend half a lifetime being trained to overlook and forget and put out of our minds.”


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 1 in 0 gostovOpozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron