OdgovorNapisal/-a ninanana8584 » 05 Jun 2010, 14:11
Hojla!
Preletela sem celo temo in še vse kaj drugega, da bi našla en tak realen odgovor na moje vprašanje, morda od koga, ki se na te stvari zares razume ali od koga, ki je bil sam v taki situaciji. Vse preveč je ugibanj in ustrahovanj s kaznimi zaradi gojenja konoplje, čeprav vem,da me vseeno čaka kar huda kazen. Lani so mi namreč pri hišni preiskavi policisti zasegli 1 KG posušene konoplje in približno 10 bilk. Nekaj malega opreme, eno luč in staro tehtnico (na žlico). Trava ni bila v paketkih, temveč v večjih vrečkah, različnih količin, pri sebi nisem imela denarja ali česa podobnega, kar bi nakazovalo na preprodajo, saj zares nikoli nisem nikomur nič prodala ali dala. Želela sem si pač celo leto v miru kadit, brez da kupujem od ljudi, ker to zares sovražim, pa še drago je.
Hišna preiskava je bila narejena iz čisto drugega razloga, ki se mene sploh ne tiče, temveč mojega partnerja, ki je bil občasno pri meni.
Problem je v tem, da je v postopku zdaj tudi on, čeprav ni imel nič s tem. Bil je že zaprt in je tudi trenutno, nikoli pa zaradi česarkoli povezanega z drogo oz. konopljo. Jaz nisem še nikoli naredila kaznivega dejanja, redno študiram, sem absolventka, manjka mi še par izpitov...Skrbi me, da mi na sodišču ne bodo verjeli, da je res vse samo moje. Skrbi me tudi, kakšna kazen me čaka. Denarja za odvetnika nimam.
Enkrat sem dala 60 eur za posvet pri odvetnici za pol ure, ki mi je svetovala, da se jaz ne kriminaliziram, temveč potunkam svojega partnerja ,ki je tako ali tako že zaprt. Nad temi besedami sem bila presenečena in razočarana. Tega res ne morem nardit nikomur. Če je nekaj moje, bom tudi sama nosila posledice, nikakor pa nočem, da jih nosi še kdo drug.
Na policijsko postajo sem bila klicana šele pol leta za tem, da sem podala izjavo. Zagovarjala sem se z molkom.
Če je kje kdo, ki bi znal realno povedati kaj naj pričakujem in mi svetoval kako naprej na sodišču, bom izredno hvaležna.
pozdravček vsem