Lep pozdrav vsem na forumu!
Dobil so me. Na parkplac se pripeljeta policaja in preiščeta moj avto v katerem sma bla jaz in kolega (pač lokacija je bla taka, da policajem ni glih treba imet naloga za preiskavo, ker na taki lokaciji vedno obstaja utemeljen sum za preiskavo... hehe). Itak nisem mel nič skrito, ampak sem imel vso zadevo kr v torbi (recimo max. 5g... v zapisnik o zasegu je policaj napisal, da je zaseženih 6 vršakov... točno ta izraz je uporabil, hehe). V torbi so ble še rizle, vodna pipa (ki je heroj ni našel... bla je namreč v vrečki v torbi in sem rekel da je vrečka prazna... preveril pa tudi ni), škarjice, kak filter in to je to. Pa vse ostalo sta še prevohala... avto kr konkretno pa žepe od mene in kolega. Pa bolj mahnjena sta bla na trde droge in sta ful spraševala, če še kaj imama in celo žile sta nama pregledala... lol. Men je blo itak smešno ko sta tak zavzeto iskala in sem se pač zasmejal. Policaj pa takoj če mi je kaj smešno. Pa sem mu povedal, da mi je pač smešno, ker itak brezveze iščeta in ne bota nič našla, ker pač nisma nobena ðankija, ampak le občasno kaj pihnema. In je policaj pribil, da imam preveliko pri sebi za osebno uporabo. Pa sem mu probal razložit, da je itak prej videl, da imam zraven rizle pa filtre in da je očitno da sam bakam in ne dilam. No pa se mi zdi da je itak razumel. Bil je kr kul policaj... vse ostale stvari mi je namreč vrnil (razen weeda, ki je bil v vrečki od tobaka) in mi celo svetoval, da naj jih kr tam zraven v gozd fuknem, da ne bo kaj krimič težil, ki je bil takrat že na poti.
Krimič pa seveda težil na polno. Svetoval mi je, da naj lepo sodelujem in odgovarjam in da bo v nasprotnem primeru takoj odredil hišno preiskavo. Na vsak način ga je zanimalo, od koga sem to nabavil. Pa se nisem nič spomnil, razen da sem nabavil za 20€ na neki fešti, kjer je blo polno folka. In potem spet on o hišni preiskavi in če je kdo doma, da je že naročil lokalnim policistom hišno preiskavo. Pa sem mu rekel, da ni problema, da lahko brez skrbi celo bajto obrnejo (ker dejansko niso imel kaj najdit). Potem je vprašal če sma kaj kadila... in sma pač rekla da sma enga tu obrnala. Pa ni kaj težil, da sem kolegu omogočil uživanje in podobno. V bistvu si ni sploh nič zabeležil. Edino kar je hotel je bla oseba od katere sem nabavil, kar pa ni šlo. Potem se je spomnil, da bo grozil še z odvzemom vozniške - češ da bodo zdaj policaji stali 20 metrov stran od mojega avta in samo čakali, da se odpeljem in napišejo listek za 1.000€ in odvzamejo vozniško. Potem je počasi le spoznal, da tut iz te moke ne bo kruha in so se odpeljali. Aja... pa policaju sma na koncu morala dat cifre od GSM-ov... kao da naju bojo povabli na kak razgovor.
Epilog: zapisnik o zasegu 6-ih vršakov in odvzeti GSM številki.
Kaj se lahko pričakuje? Znajo res težit s kakšnimi hišnimi preiskavami in razgovori na postaji? Ni bil pa noben od naju v preteklosti kaznovan ali obravnavan niti za najmanjši prekršek.
EDIT: aja... pa itak potem niso policaji ustavljali nikjer v bližini avta... očitno so raje šli sporabat zasežen ulov.