zasvojenost

Uporaba konoplje v zdravstvene namene.
skorc
Site Admin
Prispevkov: 1335
Pridružen: 12 Nov 2004, 10:08
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: zasvojenost

OdgovorNapisal/-a skorc » 26 Mar 2005, 17:59

Hmm, seveda se moramo vprasati, kaj pomeni zasvojenost! Mogoce pri konoplji lahko govorimo o zlorabi?

Npr: razlaga termina zasvojenost:
Splošni pojem, ki se nanaša na koncepta tolerance in odvisnosti. Organizacija WHO obravnava zasvojenost kot ponavljajočo se uporabo psihoaktivne substance do mere, da je uporabnik periodično ali kronično intoksiciran, da kaže nujnost zaužitja substance, ima velike težave pri prostovoljnem prenehanju ali zmanjšanju rabe substance in kaže odločnost pri vztrajanju uživanja substance ne glede na posledice.

In razlaga Zlorabe:
Težko opredeljiv pojem z mnogimi pomeni, ki so odvisni od socialnega, medicinskega in legalnega konteksta. Nekateri vsako rabo nedovoljenih drog enačijo z zlorabo. Izraz se uporablja za opis tveganega načina uživanja te snovi (poveča se tveganje za zdravje) in za opis škodljivega načina rabe, ko zaradi uživanja te snovi uporabnik že trpi posledice v vsakdanjem življenju (služba, šola, odnosi v družini, družabno življenje, sprememba prvotno zastavljenih ciljev, pomanjkanje motivacije,...).

Internacionalne konvencije, na primer, obravnavajo vsako rabo drog, ki ni namenjena v medicinske ali znanstvene namene, kot zlorabo. Ameriško psihiatrično združenje definira zlorabo kot slab vzorec rabe substanc, ki lahko vodi k znatnemu kliničnemu poslabšanju.

Vir:http://www.konoplja.org/Knjiznica/Slovar/Slovar_tujk.htm

Gruver
Prispevkov: 804
Pridružen: 18 Nov 2004, 08:19

Re: zasvojenost

OdgovorNapisal/-a Gruver » 26 Mar 2005, 22:38

a že spet o temu
"better to rule in Hell, than serve in Heaven"..

Andrej
Prispevkov: 1751
Pridružen: 08 Dec 2004, 15:07

Re: zasvojenost

OdgovorNapisal/-a Andrej » 27 Mar 2005, 09:35

smeje se mi, smeje, guys...
God must love crazy people. He made so many of them.


ble
Prispevkov: 180
Pridružen: 22 Jan 2005, 22:15

Re: zasvojenost

OdgovorNapisal/-a ble » 27 Mar 2005, 19:18

Glede naslova topica...

Prouzaprou nevem če sm zasvojen ... po eni strani nimam problemou v tistem dnevu, 2h, ko se zgodi, da umes ne poham, po 2. pa se ne spomnem kdaj sm nazadne zdržu več kt 2, 3 dni ... k je pač prložnost, grem na žint ... ne planiram neki unaprej, po 2. strani pa si niti ne postaulam nekih omejiteu ... bi blo zabavno nehat za en tedn, da se vid a je kj na tem
ne upaš!

homer
Prispevkov: 393
Pridružen: 04 Dec 2004, 12:19

Re: zasvojenost

OdgovorNapisal/-a homer » 28 Mar 2005, 08:50

Jz tud mislm da gre le za navajenost, odvisen - o tem bi se dalo govort, men je že dostkrat ratalo večrat po 1 teden sm med tem denom sm bil skor zmerej v šoli pr mislih kje drugje,.. sej se ve kje ane?
O nezeljenih kozlanjih in halucinacijah se posvetujte s homerjem! VANJO DAJ MI ZA GANJO

cholt45
Prispevkov: 169
Pridružen: 31 Mar 2005, 17:43

Re: zasvojenost

OdgovorNapisal/-a cholt45 » 03 Apr 2005, 11:36

Brezveze je govoriti v stilu "ja bi lahko nehal, am je berz veze, zakaj pa bi"! Daj si enkrat mesečno pavzo, pa boš vedel pri čem si! Če boš vsak dan tega meseca eneparkarat pomislil "kak bi si zaj enega prižga"?!

Ej dokler ne trpi tvoj čustveni, socialni in še kaki razvoj, te lahko trikrat označijo za "(oh joj)mamilaša(groza groz)" ili sličnega, čeprav to nisi! Če pa zgornje ne drži in rabiš drogo za beg pred problemi, potem pa je groza groz!
"..have you seen the accident outside..."-The end


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 17 in 0 gostov



Opozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.