OdgovorNapisal/-a HudVrtickar » 02 Mar 2007, 21:38
OK lepo po vrsti. js uporablajm setveni koledar, ki je napisan po dejanskih položajih planetov in lune. napisan je s pomočjo nekega nemškega observatorija,ne vem ravno katerega. ob določenih konstelacijah se baje že 50 ali nekaj več let prav namensko za proučevanje ritmov delajo poskusi s posevki, so pa ugotovili tudi nekaj vplivov konstelacij pri živalih. kolikor sem upel slišat in nekaj prebrat, obstja nek čas osemenjevanja krav, ko naj bi krave telile več bikcev kot teličk... dalje nebi šel.
Že preden sem začel s pisanjem tukaj, sem pomislil na to, da bom dvignil nekaj prahu in vas zmedel z znanji, ki jih delim z vami tukaj... čisto od posameznika odvisno, al verjame temu o čemer pišem, al ne.
xyz: naredili so poskus z nekim zeliščem za čaj in ga pobrali na list, plod, cvet, korenino posušeno zel shranili v kozarce, tako kot ganja farmer v super scrog, če si videl. vsake toliko so kozarce prverjali in čez čas kljub temu, da so bili kozarci vsi enaki in enako zapri, je iz kozarca ki je bil nabran na list začelo zaudarjat. mislili so, da niso dovolj presušili, pa so kozarec spraznili v sušilnik in znova presušili do suhega. kozarec počistli v nulo in spet shranili vanj. čez čas se je isti smrad ponovil, kljub temu, da da so zelišče ponovno presušili.
literature o poskusih je še in še in ko te bo zanimalo, jih boš našel.
včeraj sem prebral super scrog in super scrog 2. ne vem a je ta fant delal načrtno, al pa ima zelo dober občutek za pravi čas. pri prvem sem preveril, je bil dan žetve na plod, pri drugem je bil dan žetve na cvet. Bi blo pa dobro zanimivo farmerja vprašat, če je kdaj imel kaj manj okusen pridelek. pri drugem si upam stavit, da je bil pridelek okusnejši. sicer naj pa sam pove, če je kaj razlike med eno in drugo žetvijo, glede na to da poha svoj pridelek.
mike, ti povem, da sem lani drva posekal na list, ker je bla tastara tolk tečna, da se je ni dal premaknit. od lanske pomladi in do jeseni je na njih zraslo če kup novih vej, čeprav so bila zložena, pa lesne gobe so začele rasti na njih. če presekam poleno recimo fi 20 je še zdaj tak, da bi ga moral 1 mesec sušit. kot kurjava so pa ta drva slaba. k sreči imamo letos milo zimo sicer bi nas zeblo, ali pa bi bil dimnik prevečkrat zamašen. kar teče od njih. sem pa našel dober čas za posek. to so dnevi za korenino in čas nizkih luninih lokov. takrat se energije usmerjajo v tla in korenine, zato je v lesu v tem času najmanj sokov, kar prispeva k temu, da so tudi drva prej suha....
xyz, še nekaj. luna je ki potuje okrog zemlje deluje kot povečevalno steklo in ojača vplive planetov in ozvezdij. poleg tega je trava živa rastlina in tudi nanjo vpliva. koliko vpliva ima v grow roomih, ne vem, mislim pa da zelo malo, ker je tam že drugih sevanj veliko. luč, pa vetilatorji, pa elektro magnetno sevanje iz njih, pa plašč rooma in tako je lunin vpliv precej omejen.
lahko pa sam narediš poskus. od ene rastline, ki jo boš imel zunaj. ko bo zrela, ob vsakem ritmu odtrgaj nekaj vršičkovrecimo 3 ali štiri in potem to daj posebej sušit. se pravi 4 na list, 4 na plod, 4 na cvet, 4 na korenino skupaj 12 vršičkov. to boš pobiral vsega skupaj cca 9 dni. ali še bolje, da k rožci hodiš 12 dni in od nje odtrgaš vsak dan po en vršiček. dobro bi bilo, če bi si ob utrganem napisal datum in uro trganja. zato, da bo lažje preverit po koledarju....
Bo šlo? iz teh iz teh vršičkov naredi 4 različne čike in jih poskusi in naj poskusi še kdo poleg tebe. a bo razlika, al ne boš pa vidu.
se priporočam za poročilo o testu, ko bo enkrat izveden.
js ne kadim, pa če malce pomislim, se THC nabira skozi čas rasti v tiste laske al iglice, podobno kot pri korivi, ki ima v iglicah mravljično kislino... ampak, ko ti kadiš, pa ne kadiš samo izglic s THC jem, ampak tudi posušeni, zeleni del cvetov, če se ne motim... in ta zeleni del zna vplivat na okus pokajenega. govorim hipotetično, ker s travo nimam izkušenj.
bodi dovolj za enkrat
ko kmetje zavihamo rokava, zraste cela njiva