"war" on drugs

Vse o zakonodaji glede konoplje kot droge.
wstblue
Prispevkov: 660
Pridružen: 22 Jan 2010, 20:17

"war" on drugs

OdgovorNapisal/-a wstblue » 31 Jan 2011, 18:05

en filmcek!
http://www.youtube.com/watch?v=6CyuBuT_7I4
vec kot miljon folka sedi zarad uporabe ilegalnih drog v ameriki!
pa se mal zanimivega branja. večini verjetno znano pa vseeno...
http://dk.fdv.uni-lj.si/diplomska/pdfs/zor-igor.pdf
zaželjeni komentarji in DEJSTVA o eni izmed najdražji vojn ever!

weedster
Prispevkov: 2319
Pridružen: 30 Okt 2007, 14:08

Re: "war" on drugs

OdgovorNapisal/-a weedster » 31 Jan 2011, 18:14

vojna proti drogam je pobila preveč ljudi, koristnega pa naredila nič. Samo črni trg se je povečal. Kdo je naredil "drug biznis" kot ga poznamo danes? Enaki ki so uvedli vojno proti drogam... Mislili so da delajo nekaj za ljudi v resnici so samo delali za svoje riti.. Fuck that !
<3 Mary Jane !

sunce
Prispevkov: 74
Pridružen: 30 Avg 2009, 10:59

Re: "war" on drugs

OdgovorNapisal/-a sunce » 31 Jan 2011, 19:33

Weedster, niti nikoli niso mislili, da delajo za ljudi, ves čas, namreč, so bili prepričani, da delajo za svoje riti. Vedno je tako. Vsaka vojna, ali pač 'vojna', se začne zaradi interesov. V preteklosti pretežno zaradi ozemeljskih teženj, danes zaradi ekonomskih, večinoma pa zaradi gole sebičnosti.

Vojna proti drogi je zelo zanimiv pojav. Z zelo efektivnim pranjem možganov, so velike množice prepičali v nekoristnost in škodljivost določenih drog. Zanimivo je, da so v preteklosti zelo striktno preganjali alkohol (v ZDA), kar vemo, da je povzročilo val ogorčenja med številnimi uporabniki in zelo spodbudilo razvoj ilegalne dobave in distrubicije. Mafija v ZDA je zelo dobro živela na račun te prepovedi.

Danes seveda ni drugače. Ilegalna dobava vseh prepovedanih substanc, ne le trave, je v razcvetu in zelo dobičkonosna. Vojna proti drogam tako lahko pomeni le dvoje. Prvič, interes države po razvetu ilegale, pa naj se sliši še tako čudno. Vemo, da država mora biti v tovrstne dejavnosti še kako vpletena, to jim predstavlja čisti dobiček, ki se pojavi s podkupninami in deležem od prodaje, kar pa niti ni zanemarljivo. Jasno je namreč, da vseh teh ogromnih količin brez vednosti države nikakor ni mogoče pretihotapiti in prodajati povsod po svetu.

Druga stvar pa je vojna sama, ki tudi zna biti že zaradi koncepta vojne dobičkonosna. Tu se odpre niša, ki državi omogoča trše prijeme, stroge kazni, 'upravičena' uporaba nasilja in nenazadnje še večje pospeševanje ilegale. Tu se krog zaključi in 'firma' se vzpostavi.

Vojna je popoln biznis, ki odpre mnogim vojnim zaslužkarjem poti do lahkega denarja, moči, nadvlade in priljubljenosti pri vsaj dolečenem procentu prebivalstva. Naenkrat se tako ljudje znajdejo v začaranem krogu, ko sami sebi pljuvajo v skledo s tem, ko podpirajo represijo in strahovlado.

Jaz sem za radikalne spremembe in udaren upor vsakič, ko je govora o vojni, taki ali drugačni.

tomi66
Prispevkov: 336
Pridružen: 26 Nov 2010, 17:22

Re: "war" on drugs

OdgovorNapisal/-a tomi66 » 01 Feb 2011, 00:16

Pomoje ne, pomoje je kemija in genetika ves cas, Hitler je znorel, ko je sla genetika dol in je v kratkem nabil gen tako visoko, da so vojaki ziveli na -40(Barbarosa) v letnih uniformah.
Iraq je bil cisti "money throw away", zdaj so anglezi pogruntali eno gorivo, ki bo full cenejse in neomejeno pa to so vedeli ze prej.
V glavnem, denerja imajo zadosti, krizo delajo, ker mislijo,
da na ta nacin "pumpajo" kemijo, kot sem rekel, neke vrste drakule, reptilci, Matrica vam vse pove, se sami identificerajo, potem imaste Thriller, 2 draculi(Keanu in Brad Pitt, Tom Cruise), poglejte Rusijo pred vojno, zivljenje je bilo brez vrednosti, spet, zaradi kemije-genetike, je vedno razlog za ekonomsko krizo, posledicno vojno. Clovestvo je preneumno, da bi osmislilo pogon "propulsion", potem pa grozijo, ces, bos umrl, ce ne bos poganjal in na ta nacin unicujejo genetiko-kemijo se naprej.
Ajajaj
V glavnem moj "propulsion" je: Najbolj verjetno smo hoteli ziveti(dusa), death is a failure, torej se moramo boriti proti smrti in se da, samo je tezko, ce ti ves svet nasprotuje in mece polena pod noge(sicer vecina nehote, so avtomaticno izgubjeni, clovek je produkt druzbe, tezko je biti angel v peklu).
lp
The Holy Herb of Immortality

fake_rasta
Prispevkov: 188
Pridružen: 20 Sep 2010, 20:11

Re: "war" on drugs

OdgovorNapisal/-a fake_rasta » 02 Feb 2011, 01:45

joj tomi kok ti prbijaš.. zomg

a si kdo predstavla kako bi blo, če bi bla vsa mamila legalna?
js sm za. regulacijo. država lahko služ tut na ta račun.
samo preveč je predsodkov.

tomi66
Prispevkov: 336
Pridružen: 26 Nov 2010, 17:22

Re: "war" on drugs

OdgovorNapisal/-a tomi66 » 02 Feb 2011, 06:52

Poglejte tole, ni noben narkic toliko zafrustriran, kot zid,
se prva novela ni v uporabi, so ze sedmo nabili, ti lahko potencialno izpit, avto in tisocaka vzamejo, kadar koli, ker imas itaq vedno thc v krvi, a je to kool?
Dvajset let se vozim zakajen, ce se da, tik pred voznjo enega mocnega (ni primerljivo z dovoljeno kolicino alkohola), a zdaj ti bo pa zid vse naglavo dal, sploh ne bi smel biti v Sloveniji, drugace.
http://www.zurnal24.si/naslovnica/u-200662/clanek
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042421507
lp
The Holy Herb of Immortality


tomi66
Prispevkov: 336
Pridružen: 26 Nov 2010, 17:22

Re: "war" on drugs

OdgovorNapisal/-a tomi66 » 02 Feb 2011, 08:38

Zdajle sem naredil test, 2 dcl sampanjcka, in to ni niti 0.1 alkohola in je vse "blurry" lag, ping, delay, zakasnitev okoli 0.1 sekunde, kar ti ne naredi noben stone, lahko pokadis kolikor lahko, pa ne bo toliko laga.
In to je tehnicno to, THC ti lahko celo izboljsa reflekse,
zakon pa prepoveduje voznjo zato, ker naj bi imel dosti slabse reflekse, torej "fake" zakon, tehnicno brez podlage in to sovrazim, da mi bo neki glumac klobase prodajal, mi vzel izpit in potem mozno se avto, ce bom nadaljeval voznjo, za kozlat.
Tako"it's time to fight for your right".
lp
The Holy Herb of Immortality


Doppelganger
Prispevkov: 201
Pridružen: 31 Maj 2009, 17:23

Re: "war" on drugs

OdgovorNapisal/-a Doppelganger » 02 Feb 2011, 16:48

Tomi66, a ti prebereš kdaj svoje poste in se vprašaš, fak kok sm bil pa tle zblojen?
I have the heart of a small boy...and I keep it in a jar on my desk.

tical2000
Prispevkov: 123
Pridružen: 22 Sep 2010, 11:42

Re: "war" on drugs

OdgovorNapisal/-a tical2000 » 02 Feb 2011, 17:50

Ali bi se zbralo dovolj podpisov, da se da predlog za referendum? Že če samo pride v medije, da bi se referendum za to delal... Pop tv bi pregorel
Vpršanje je samo, kdo se bo hotel izpostavljat (beri WackyBacky post) z temi aktovnostmi.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 8 in 0 gostov



Opozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron