Gojenje v vrečah (v naravi)

Gojenje konoplje na prostem ("outdoor")
Uporabniški avatar
setheh
Prispevkov: 1012
Pridružen: 09 Maj 2011, 15:59
Kontakt:

Gojenje v vrečah (v naravi)

OdgovorNapisal/-a setheh » 01 Okt 2011, 08:40

Zasledil sem, da nekateri gojite rože v plastičnih ipd. vrečah, namesto da kopljete luknje v zemljo v naravi. Ta metoda (vreče) se mi zdi zelo zanimiva in praktična (lahko sadiš na kraje kjer drugače ne bi mogel), vendar nimam nobenih izkušenj s tem. Drugo sezono bi rad poizkusil s tem in bi bil vesel, če se tisti, ki imate izkušnje z gojenjem v vrečah, malo razpišete.

Zanimajo me predvsem praktični nasveti, kakšne vreče so najboljše, ali v vreče delate luknje za odtekanje vode, kaj so slabe plati te metode gojenja itd.?
"Zelišče je zdravilo naroda; alkohol je njegovo uničenje." — Bob Marley

bong777
Prispevkov: 296
Pridružen: 26 Feb 2008, 20:36

Re: Gojenje v vrečah (v naravi)

OdgovorNapisal/-a bong777 » 02 Okt 2011, 03:48

jaz skopljem luknjo, vržem notr vrečo za smeti z zemljo in spodaj narejenimi luknjami in je to to. enostavno mi je bolš bolj na zihr vrjanta kjer vsaj vem da je zemlja uredu in ne bom mel raznih ph problemov/težav s hranili itd. to je definitivno plus kej več pa ne vem

me pa zanima kako drugim rata nekaj v kr eni x zemlji nekje v gozdu, kako veš da je zemlja v redu, najbrž ni povsod kar pa zna bit spet problem - najdt dobr plac pa še da bo dobra zemlja. nevem no

Zefy
Prispevkov: 206
Pridružen: 09 Apr 2010, 01:09

Re: Gojenje v vrečah (v naravi)

OdgovorNapisal/-a Zefy » 02 Okt 2011, 12:23

quote]me pa zanima kako drugim rata nekaj v kr eni x zemlji nekje v gozdu, kako veš da je zemlja v redu, najbrž ni povsod kar pa zna bit spet problem - najdt dobr plac pa še da bo dobra zemlja. nevem no




zelo pomaga tale link klik, npr. pri nas je zemlja glinena, kisla in revna in če je ne popraviš oz. zamenjaš, ti zrase 50 cm bilka z 3g gor

@SetHeh
Luknje v vreči definitivno, če ne želiš, da ti korenine zgnilijo ob prvem večjem deževju,
ko je pa suša pa pomoje rabijo več zalivanja kot pa bilke v zemlji
pa boljše met v kakih črnih vrečah in ne orginalnih pisanih, katere se prej opazijo,...

krokovic
Prispevkov: 155
Pridružen: 30 Mar 2010, 15:27

Re: Gojenje v vrečah (v naravi)

OdgovorNapisal/-a krokovic » 03 Okt 2011, 09:44

Tako kot so ti opisali, skopljes luknjo, kot bi jo drugace, samo da das se vreco not, preluknjas dno in nasujes not zemljo, einfach. Ce imas v gozdu okoli iglast-smrekov gozd, pomeni da je najverjetneje zemlja kisla, z nizkim pH, kar ni dobro za konopljo.

Uporabniški avatar
setheh
Prispevkov: 1012
Pridružen: 09 Maj 2011, 15:59
Kontakt:

Re: Gojenje v vrečah (v naravi)

OdgovorNapisal/-a setheh » 03 Okt 2011, 10:08

Jaz drugače ne mislim lukenj kopati, ker bom verjetno sadil na sredino močvirja (veliko sonca, težko dostopno, manj škodljivcev). Vreče mislim dati na leseno podlago, ki bo preprečevala, da bi se pogrezale.
"Zelišče je zdravilo naroda; alkohol je njegovo uničenje." — Bob Marley

Buddah
Prispevkov: 381
Pridružen: 07 Jun 2010, 12:36

Re: Gojenje v vrečah (v naravi)

OdgovorNapisal/-a Buddah » 03 Okt 2011, 18:59

Sredi močvirje je verjetno precej vlage, se ti zna pojavit kšna plesen!


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 23 in 0 gostov



Opozorilo

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam. Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.

Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

cron