PS - postopek sušenja
Re: PÿS - postopek sušenja
No, če luftaš pa prezračuješ je verjetno OK, govorim o temu s to cevjo? Če pričakuješ, da boš dal v škatlo, jo zaprl, pa not namontiral eno cev pa pustu vseskup ti bo splesnelo.
Pa sploh mi ni jasn kaj maš to zaeno foro s to škatlo pa cevjo? A nebi blo bolj enostavno nekam obesit pa pustit, da se posuši?
Pa sploh mi ni jasn kaj maš to zaeno foro s to škatlo pa cevjo? A nebi blo bolj enostavno nekam obesit pa pustit, da se posuši?
To škatlo bi prklopu na dovodno cev tako da bi zrak potoval skozi škatlo kjer so rože ter nato v box in skozi filter ven, ker drugače bo povsod dišalo po rožcah.
ne, če nimaš kakšne sorte ki res diši, ni problema. naluknjaj škatlo z nožem okoli in okoli in zrači vsak dan. jst imam trenutno v škatli ker imam semena na vrhah in jih nebi rad zgubil. tokrat se je kar hitro in vredu posušilo, zadnjič ni bilo tako vredu. bi rekel da zaradi velike vlage.
hej neki bi vprašu,če zdele en mali vršiček za en špinel posušim v mikrovalovni pečici bo vredu za skadit ? ? ker je res kriza sem že dolgo časa brez ,danes mi je pa res zadišal in bi vsaj enga pokadu ) hehe mislite da bo vredu za en špinel ??
peklo bo =D
ja sej sem skadil pa je res peklo a jebiga je pa vsaj počlo haha men je blo vredu .
Jst mam v kozarcih zdej svojo robo a mora bit nujno pri "curjanju" kakšna posebna temperatura in vlaga ? Kozarce hranim v temi in na suhem v predalu So na pol napolneni (nekje sem slišal da ne sme bit čist do konca nabit) .
Edin kar me moti so zelo suhi verhci se bo to samo od sebe navlažil al nej košček jabolka v kozarc dam da bo boljše ?
Vonj je odličen , kadi se že zdaj vredu sam še okus ni vredu . Curi se šele 5 dni v kozarcih ,bom pa pustu čim dlje sam sproti kadim . Bo to vredu ?
Edin kar me moti so zelo suhi verhci se bo to samo od sebe navlažil al nej košček jabolka v kozarc dam da bo boljše ?
Vonj je odličen , kadi se že zdaj vredu sam še okus ni vredu . Curi se šele 5 dni v kozarcih ,bom pa pustu čim dlje sam sproti kadim . Bo to vredu ?
Aja pa odprem kozarce vsaj 1x na dan za 1urco .
Sušil se je 12dni ,posušil se je že v 8 dneh sam sem še zanalašč mal dlje pustu . Na začetku so bli verhci čist čist suhi ,zdej se pa že mal izbolšuje in po 5 dneh "curenja" opažam da so se že mal navlažil pa res lepo dišijo vsak dan bolj.
-
RYS
Quote:
Jst mam v kozarcih zdej svojo robo a mora bit nujno pri "curjanju" kakšna posebna temperatura in vlaga ? Kozarce hranim v temi in na suhem v predalu So na pol napolneni (nekje sem slišal da ne sme bit čist do konca nabit) .