Imam tezavo oz ne vem ke sem ga polomil. Bodoce tortice so stare 1 teden in 4 dni, ampak se mi micelj zelo pocasi razvija. Kozarčki so trenutno u prozorni plasticni slatli odprti prekriti z črmo kratko majco. in so zaprti v omari v kateri je 27°C. omaro usak dan odprem in malo prezracim vendar s emi za 12ti dan zdi da micelj ne napreduje tako kot bi moral. Res je da sem naredil napako ker so bili 5 dni v tej prozorni skatli neprodusno zaprti vendar sem usak dan skatlo odru in prezracil. Ko sem odstranil pokrov iz skatle sem upal da bo kaj bolje. Mogoce je, vendar s emi zdi da s emicelj se vedno prepocasi razvija. Tudi razmerje BFRJA in vermita pa vode ni najboljsa 140 ml vermikulita
40 ml BFRJA in voda tokilo koker jo vermit se lahko upije. Sm vidu da si vokds napisal popravek razmerja vendar, sem imel tortice ze sterilizirane preden sem opazl. Je mozno da z mojimi torticami ni nic narobe in da bo micelj rabil samo dlje casa da se razvije? Ali bo iz tegfa sploh kaj ratalo? Eno iglo sm uporabil za 6 kozarcev. Sorta je pa cubanses cambodia. In koker sm se pozimal se pri tej sorti razvija micelj enako dolgo kot pri ostalih cubanses. Hocem povedat da ni nubena izjema nic posebna sorta. Mogoce sem pa samo neucakan.?
Se slie kako zgleda 12ti dan oz 11