Živjo,
Pripravljam se za prvo gojenje in imam (relativno ) malo vprašanj.
Odprl sem novo temo ker mislim potek projekta skrbno dokumentirati (in se verjetno še parkrat obrnt na vs s kakšnimi neumnimi vprašanji).
Forum sem dodobra prečital ampak se mi vseeno poraja par specifičnih vprašanj.
Kako je stvar torej zamišljena?
Torej dimenzije omare v kateri bo zadeva rastla je : višina 74 cm, globina 50 cm in dolžina 120 cm .
1. Osvetljava
-Bi bil primeren takšen 150w komplet (kasneje bi dokupil še MHS sijalko). Bi morda v poštev prišel podoben kit vendar 250w? Predvsem me skrbi temperatura saj je box nizek (74 cm). Bi bil potreben cool tube?
Kit 150W MH-TD
2.Prezračevanje
-Za intake bi skrbela dva 120mm računalniška ventilatorja
-Za ven bi pa pravtako uporabil 120mm rač ventilator
Pravtako bi pa znotraj boxa imel še enega 120mm, ki bi skrbel za kroženje zraka.
3. Semena
-Tu pa sem naletel na problem ker enostavno nevem katera semena bi uporabil (skrbi me predvsem višina).
Koliko rastlin bi spravil na tak prostor? Bi prišle v poštev dve vrsti, v vsaki vrsti 3 rastlince?
To bi bilo zaenkrat vse, box se bo delal ta teden tako da vprašanja zagotovo še sledijo.
Hvala
Mini Stealth grow
Re: Mini Stealth grow
Bolše bi bilo ,če bi bila višina 120 ,ampak ok.Mislim da se bo dalo tudi tu,sam boš moral bilke precej nizko držat. LST in SCROG ti absolutno prideta v poštev, pa drži se bolj indic kot kaj drugega ,še rajši kake lowrider-je in pa AutoFlower varjante.Lahko probaš tudi SOG in daš bilke v 1.5l plastenke in direkt 12/12 iz semena, pa nekje 6 kosov . Ker če računaš, da bo lonec nekje vsaj 20cm visok, pa lampo boš tudi moral imeti nekje 15cm-20 cm nad bilko, če neboš imel cooltube-a.In ti že to dvoje pobere cca 40 cm višine. Se pravi ti bo za bilke ostalo nekje dobrih 30 cm višine, kar je pa kar kriza. Ohladiti se bo pomoje dalo z pc ventilatorji, saj ima moj box podobno prostornino kot ta tvoj in 150W lampo brez cooltube-a.Hladim pa z 5-imi PC ventilatorji 12cm in vsak 100m3/h pretoka.2 imam za ven ,1 za notri , 1 meša zrak v boxu in 1 piha po žarnici.Temperaturo imam nekje okoli 28 pri temperaturi sobe 22-23.Za 250W boš cooltube obvezno potreboval.
Uglavnom, če je varjanta ti močno priporočam višji box .
Lp,klop
Uglavnom, če je varjanta ti močno priporočam višji box .
Lp,klop
Big stinkin helicopter flow through di air
what dem call it dem call it weedeater.....
what dem call it dem call it weedeater.....