konoplja
Zgodovina

Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
Konoplja v Indiji
 
Indija

 Konoplja se je prvič pojavila v Indiji kot intoksikant okrog leta 1000 pr.n.št. in je kmalu postala sestavni del Hindujske kulture. Konoplja (Cannabis) se je uporabljala na tri različne načine.

 Prvi način, Bhang, je bil narejen iz listov in steblov konoplje in je bil pripravljen v okusen napitek. Drugi način, Ganja, močnejši kot bhang, je bil narejen iz vrhov rastline. In tretji, najmočnejši način, Charas, zelo podoben hašišu, je bil pripravljen iz smole na konopljinih listih. Nato je bil stisnjen v trde kocke in tako pripravljen za kajenje.

 Hindujci niso smeli uživati alkohola. So pa lahko uživali bhang pri raznih verskih obredih in kot intoksikant pri porokah ter družinskih festivalih. Bhang so uporabljali tudi delavci v Indiji, na isti način kot pivo v Združenih državah Amerike.

 Nižji razredi v Indiji so uživali nekaj dimov ganje iz pipe, ali nekaj požirkov bhanga ob koncu dneva, da so ublažili utrujenost, obdržali občutek dobrega počutja, za povečanje apetita in za lažje prenašanje monotonosti dnevnih rutin. Takšni uporabniki marihuane v Indiji niso prevladovali, pač pa se je marihuana največ uporabljala v verske namene.

 V letih od 2000 do 1400 pr.n.št. se je konoplja v Indiji uporabljala v Hindujskih verskih obredih. V 16. stoletju se je uporabljala kot afrodizijak. Danes je konoplja močno povezana s hindujsko vero in sicer v meditaciji in samoizražanju. Donacije konoplje Hindujskim svetim možem so bile zelo podobne našim donacijam cerkvi. V Indiji je konoplja v bistvu povezovala vse družbene razrede.

Medicina:

 Od 1000 pr.n.št. pa vse do 1945 (in tudi ponekod še danes) se je konoplja v Indiji uporabljala za zdravljenje vrste različnih bolezni. Bila je visoko cenjeno zdravilo takratnih zdravilcev.
1000 pr.n.št. se je v Indiji uporabljal bhang kot anestetik in antiflegmatik . V drugem stoletju našega štetja se je uporabljal kot analgetik pri kirurških operacijah. Uporabljali so ga še za zmanjševanje vročine, zdravljenje griže, za izboljševanje prebave, olajševanje glavobolov in za zdravljenje žilnih bolezni.

 
Vir:

http://www.erowid.org/plants/cannabis/
http://www.cwu.edu/~chem/courses/Chem564/marijuana_presentation/sld003.htm
http://www.a1b2c3.com/drugs/mj019.htm
 
 
   
 
     

Opozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

gostujemo na