novice
tuje novice

Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
 
   
  Arhiv novic
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
Voznik in marihuana
 

San Francisco, ZDA
Uporabniki marihuane lahko v Idahu (ZDA) vozijo brez omejitev, dokler njihova vožnja ni nepremišljena in opravijo terenski test treznosti, je odločila komisija višjega sodišča. Komisija v sestavi treh sodnikov je utemeljila, da je nelegalno voziti pod vplivom alkohola ali mamil, zakonodaja v Idahu pa marihuane ne uvršča med mamila.

Odločitev višjega sodišča je oprostila 21-letnega voznika Matthewa Patzerja, ki so ga leta 1998 policisti ustavili zaradi razbite zadnje avtomobilske luči. Priznal je, da je na zabavi kadil marihuano, vendar ni vozil nepremišljeno ter je opravil dva terenska testa treznosti. "Glede na razlike, opredeljene v zakonodaji, nimamo nobene osnove, na podlagi kateri bi lahko zaključili, da je zaradi uporabe nenarkotične droge prišlo do poslabšanja voznih sposobnosti," je zapisalo v izjavi sodišče.
 
Veè: http://www.cbsnews.com/now/story/0,1597,324368-412,00.shtml
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Opozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

gostujemo na