Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
o nas
 
 

Ambasada Gavioli, Nick Warren
20. September 2003

Po zasluženih počitnicah si je terenska ekipa Konoplje.org ponovno zavihala rokave in se tokrat odpravila v naše primorske kraje, v znameniti izolski klub. Dogodek, ki je zaznamoval pričetek jeseni se je pričel izredno obetavno. Okoli enajste ure je naša delegacija prispela na parkirišče, kjer nas je pričakala že povsem poznana scena-obiskovalci željni zabave v mrzličnih pripravah na žur. Vse vrste elektronske glasbe, ki je donela iz preobremenjenih avtomobilskih zvočnikov, različne znamke alkoholnih pijač in mlada telesa v gibanju so zaznamovali naš prihod.

Brez oklevanja smo se odpravili na delo, zapluli smo med obiskovalce, da jih seznanimo z nasveti o varni uporabi marihuane. Kot ponavadi, so naši letaki spet vzbudili veliko pozornosti, obilico smeha, od časa do časa pa tudi nekaj negodovanja. Pa vendar je deljenje potekalo brez težav, kakor je to tudi značilno za prireditve z elektronsko glasbo. Po ničkoliko akcijah deljenja letakov sem opazila, da stvari tečejo mnogo bolj gladko na takšnih prireditvah, kakor na prireditvah, ki jih zaznamujejo drugačne zvrsti glasbe. Pa ne razumite me napak, vendar so lahko odzivi na nekaterih drugih prireditvah veliko bolj grobi, kakor pri obiskovalcih z elektronsko glasbo. V soboto je množico pred Ambasado zajel val pozitivne energije in naša akcija je bila odlično izpeljana.

Ko pa je ura odbila nekaj do polnoči, se je na naše začudenje parkirišče naenkrat izpraznilo. Kakor bi vsi bili Pepelke. Množica je odhitela k vhodu, da izkoristi enkratno priložnost, dva za ceno enega pred polnočjo. Uradni del naše akcije je bil tako končan, zdaj nas je čakal se sladek del večera, ki je potekal znotraj pravljične Ambasade.

Že ob prihodu je bilo v zraku čutiti pozitivne vibracije, večer se je šele dobro začenjal, obiskovalci pa so že vsi bili na nogah. Glasba nas je posrkala vase in že smo se tudi mi zibali v dobrih ritmih. Dj Koksi je odlično opravil svojo nalogo ter množico zabave željnih pripravil na prihod zvezde večera Nicka Warrena. Le-ta pa je upravičil svoj sloves, saj odlično izpeljal prvi jesenski dogodek. Njegova glasba nam ni dovolila postanka, v zraku pa je bilo čutiti veselje, lahkotnost in srečo.

Zadovoljni z akcijo in preživeto nočjo smo se terenci odpravili nazaj proti Štajerski, preveč utrujeni, da bi nam bilo mar za nedeljski referendum.

Mojca

Opozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

© Konoplja.org

gostujemo na