Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
o nas
 
 

 

13. Mednarodna konferenca o zmanjševanju škode povezane z drogami

Ljubljana
V Cankarjevem domu v Ljubljani se je od 3. do 7. marca odvijala 13. mednarodna konferenca o zmanjševanju škode povezane z drogami. Enodnevnega seminarja v okviru te konference se je udeležila tudi Konoplja.org. Konferenco sta organizirala International Harm Reduction Association in ustanova Odsev se sliši, pomagale pa so številne tuje in domače, vladne in nevladne organizacije.

Povabljene so bile naslednje tuje organizacije: AMTA (American Methadone Treatment Association), EMCDDA (European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction), EUROPAD (European Opiate Addiction treatment Association), FHI (Familiy Health International), WHO (World Health Organisation), Human Rights Watch, North River Foundation, Medecins Sans Frontieres in United Nations Drug Control Program.

Vsak dan konference se je v različnih dvoranah odvijalo več kot 100 različnih predavanj, predstavitev, delavnic in okroglih miz s skupno temo zmanjševanja škode povzročene zaradi drog. Na marihuano so se nanašale naslednje teme: marihuana in vožnja, marihuana in dekriminalizacija, kazni za uporabnike marihuane in reklasifikacija marihuane.

Zanimivo je bilo vsaj za trenutek sodelovati v mednarodnem dogajanju, kjer so si bolj ali manj realna mnenja izmenjavali strokovnjaki iz vsega sveta in kjer je bilo navsezadnje o konoplji, marihuani ali travi za spremembo slišati toliko utemeljenih, argumentiranih in strokovnih izjav, ki pa so v naši dragi slovenski javnosti na žalost zelo redke.

Andreja Jezernik
andreja@konoplja.org

Opozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

© Konoplja.org

gostujemo na