Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
o nas
 
 

 

KONGRES O KONOPLJI IN KANABINOIDIH 2001
(2001 CONGRESS ON CANNABIS AND THE CANNABINOIDS)
26-27 OKTOBER, BERLIN, NEMČIJAMednarodna konferenca, Berlin

 Konoplja in njeni derivati se v medicinske namene uporabljajo že tisočletja, kar pa smo ob ekonomskih vidikih izumljanja novih in novih zdravil že skoraj čisto pozabili. Konoplja je bila in je zdravilno sredstvo mnogih ljudstev širom sveta, saj je razširjena skoraj po vsej zemeljski obli. Posamezne substance v konoplji lahko pomembno vplivajo na endogeni kanabinoidni sistem človeka in imajo zato pomemben in širok terapevtski potencial. Ker so strokovnjaki kanabinoidne mehanizme v človeškem telesu odkrili šele v tem desetletju, le-ti še niso popolnoma pojasnjeni.

 Glede na to, da slovenska zakonodaja uvršča konopljo v 1. skupino prepovedanih substanc, torej med tiste, ki so zelo nevarne za zdravje ljudi zaradi hudih posledic, ki jih lahko povzroči njihova zloraba in se ne uporabljajo v medicini, sva dva člana Konoplje.org krenila v daljni Berlin, da razširiva obzorja in odkrijeva tisto, kar po naši zakonodaji sploh ne obstaja.

dr. Tod H. Mikuriya, znani ameriški aktivist za uporabo konoplje v medicinske namene

 Program kongresa je bil izjemno natrpan, saj so se dopoldan vrstile prezentacije zadnjih raziskav, popoldan pa še delavnice na določene teme. Ob vedno novih odkritjih na tem področju, ki je zaradi pravnega statusa konoplje zadnja desetletja stagniralo, se postavlja vprašanje, zakaj se to ni zgodilo že prej. Rezultati skoraj vseh raziskav so bili predstavljeni kot pozitivni ter kažejo na možnosti uporabe konoplje na medicinskih področjih, o katerih še pred kakšnim letom ni bilo govora.

 Zdravniki in raziskovalci iz Nemčije, ZDA, Velike Britanije, Španije, Izraela in drugih držav so predstavili svoje delo na tem področju v zadnjem letu in poželi očitno odobravanje kolegov za opravljene naloge. Predstavili so vplive kanabinoidov na človeške telo, možne terapevtske aplikacije ter izrazili svoje poglede na uporabo konoplje v medicinske namene.

Vaporizer Volcano, eden od predstavljenih vaporizerjev

 V sklopu obravnavanja najučinkovitejše administracije kanabinoidov v medicinske namene so bili predstavljeni tudi t.i. vaporizerji, ki predstavljajo enega varnejših načinov vnašanja kanabinoidov v človeško telo.

 Kongres je potekal konec oktobra v bolnišnici Charite v Berlinu, organizirala pa ga je International Association for Cannabis as Medicine v sodelovanju z Berlin Medical Association in bolnišnico Charite.

 Kongresa se je poleg dveh članov Konoplje.org udeležil tudi predstavnik Urada za droge RS.

 Pripravil: Urban

Opozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

© Konoplja.org

gostujemo na