Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
o nas
 
 

MARIHUANA MARŠ 2003
Ljubljana, 20.5.2003

množica v relaksaciji

Minulo soboto, 10. maja, smo se v velikem številu zbrali na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer je že drugič pri nas potekal dogodek smeha, svobodomiselnosti in strpnosti - Marihuana marš. Namen sobotne prireditve je bil podpreti strpnejšo politiko do konoplje in opozoriti na njeno vsestransko uporabnost, tako v medicini, kot v industriji (uporabimo jo namreč lahko za več kot 50 000 različnih izdelkov).

podpisovanje peticije

Med drugim smo podpisovali tudi apel, s katerim želimo doseči liberalnejšo politiko do uživalcev konoplje ter zakonodajo na tem področju približati standardom Evropske unije.

Poleg pisane množice obiskovalcev vseh starosti in prepričanj se je na dogodek odzvalo tudi mnogo medijskih predstavnikov, ki so korektno in objektivno beležili dogajanje iz "nedotakljivega" zelenja v središču Ljubljane. Posamezniki so lahko svoje kreativne sposobnosti preizkušali na likovni delavnici, kjer je nastalo mnogo zanimivih izdelkov.

predstavniki Konoplje.org

Stojnica pod modrim šotorom Konoplje.org je s svojo ponudbo konoplje v mnogih različicah privabljala radovedneže in uka željne. Pri nas so obiskovalci izvedeli koristne nasvete za varnejšo uporabo marihuane, si napasli oči na rastlinicah industrijske konoplje, se seznanili z njenimi različnimi produkti, se nahranili s semeni in se o mnogih nejasnostih prijetno pogovorili s sodelujočimi.

dogajanje na glavnem odru

Prireditev je popestrilo glasbeno dogajanje na odru, ki sta ga s hudomušnimi domislicami in izvirnimi šalami obogatila Slon in Sadež. Oder so najprej zapolnili Bobnars United z afriškimi ritmi, nato pa so v nas v občutke sreče vzbudili Srečna mladina. Sledil jim je mladi reper Rok Trkaj, reggae ritmi Sitih Hlapcev pa so nas pripravili do plesa. Za konec nas je z mirnimi zvoki indijske glasbe sitarja zapeljal vezni člen banda Brahmaloka. Zabave željni so lahko svojo pozitivno energijo ponesli še med hišne ritme v Sub-Sub ali pa so svojo lagodnost udejanjili med ljubitelji reggaeja in jazza na Metelkovi.

protestniki izražajo svoje mnenje

Veliko ljudi je svoj protest - kljub prisotnosti policistov, ki so se držali na obrobju - izrazilo z vztrajnim in prav nič sramežljivim kajenjem marihuane z različnimi pripomočki. Prireditev je potekala brez izgredov in nesoglasij, v zraku je bilo čutiti pozitivno energijo in vsi so prisegali na mir, ljubezen, druženje, veselje in -dim.

Za vas sva podoživljale prijetne urice Mojca & Vesna

info@konoplja.org

Opozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

© Konoplja.org

gostujemo na