Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
o nas
 
 

Marihuana marš 2004, Ljubljana,
8.5.2004

In se je ponovno zgodilo, na istem mestu, ob isti uri in ob veliko prijetnega dima marihuane, tretji Milijon marihuana marš.

Kot vsa leta dosedaj je na prireditvi bila prisotna Konoplja.org s svojo stojnico, ki se ji je letos pridružila tudi čitalnica, kjer so si lahko obiskovalci prebrali knjigi z naslovom Velika knjiga o konoplji in Cena prohibicije drog.

Na stojnici sva bila dva predstavnika Konoplje.org, jaz in Izi, ki je z velikim veseljem predstavljal naše delovanje mimoidočim turistom in posameznikom, ki so se zanimali za naše delovanje. Morem priznati, da je bilo letos še posebej veliko turistov, ki so slučajno uleteli na Kongresni trg in si z zanimanjem ogledovali ljudi, ki so si brez predsodkov navili kakšen zvitek zelene substance in uživali ob glasbi, ki je prihajala z glavnega odra.

In ko smo že pri glasbi, naj omenim, da so bili letos na odru: Siti hlapci, Slon in sadež, Intimn Frizurn, Perkakšns in Tha Flov, ki so razveseljevali množico, ki kljub dežju vztrajala na prizorišču dogodka. Po dogodku pa je bil after parti, ki se je odvijal v klubu K4, v katerem so nastopali Yidaki, Atar, Dubbud, Zvuk,Terrah, Nova, Dojaja. Vendar se predstavnika Konoplje.org tega afterja nista udeležila, saj sta bila povsem prezebla od ne preveč čudovitega vremena, ki se je zadrževalo nad Kongresnim trgom.
In mogoče tudi zaradi tega letos ni bilo tako veliko ljudi kot prejšna leta, vendar kljub temu se jih je nabralo cca. 1000 ljudi. Kljub velikemu številu ljudi, ki so kadili na Kongresnem trgu, tudi letos ni bilo nobenih problemov z oblastmi, za kar si lahko država Slovenija zasluži plaketo za najbolj liberalno državo, kjer se je odvijal Marihuana marš. In to je lahko vzgled vsem članicam EU.

In za kaj je bil pravzaprav shod na Kongresnem trgu? Hmm, lahko bi reli, da isto kot prejšna leta, pokazati ljudem, da uživalci konoplje želijo spremembo na tem področju, kar so tudi dokazovali s peticijo, ki so jo podpisovali na štantih ŠOU Ljubljana. Nekateri so sicer rekli, da to ni dovolj, da je potrebno narediti več na tem področju, jaz pa sem jim lahko samo rekel, da spremeniti politiko na tem področju ni mačji kašelj, kaj šele pričakovati, da se bo politika spremenila zaradi enega shoda. Za to je potrebno veliko več in zato se je potrebno boriti skozi celo leto, saj bo le tako prišlo do potrebnih sprememb.

Ker pa je bil dan namenjen tudi informiranju (z naše strani), smo opravljali tudi to dejavnost, saj smo na samem prizorišču razdelili veliko letakov z Nasveti za varnejšo uporabo marihuane in zloženko Izobražuj, ne prepoveduj!, ki so si jih obiskovalci z veseljem prebrali in še dobro, da smo imeli tudi angleško verzijo letaka Nasveti za varnejšo uporabo marihuane, saj koneckoncev smo v EU in je potrebno poskrbeti tudi za turiste, ki so prišli iz sosednjih držav.

Za konec lahko dodam samo to, da se vidimo naslednje leto na še večjem shodu Milijon marihuana marš.

Prav tako se moram zahvaliti:
Aleksandru za knjige, Mateju za moralno podporo in pomoč, Maruši za moralno podporo in navsezadnje tudi Iziju, ki je blestel na štantu, Dejanu pa za rože, ki pa so na žalost ovenele.
V ozadju pa so seveda bili prisotni vsi člani Konoplje.org, ki pa se zaradi obveznosti niso mogli udeležiti shoda.

Hvala,
Tomaž

Opozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

© Konoplja.org

gostujemo na