Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
o nas
 
 

David Morales, hala C Golovec, Celje
petek, 13.02.2004

Minuli petek je bil simboličen iz več razlogov. Kot prvo, bil je petek 13., datum, ki marsikomu (zaradi starega poganskega prepričanja) požene mravljince po telesu. Kot drugo, bil je predvečer praznika zaljubljencev, in tako za tiste, ki še vedno verjamete, da se moramo na ta dan imeti raje kot ponavadi, dober izgovor za prvi poljub, prvo spolno občevanje ali celo poroko. Mimogrede, to je edini dan v letu, ko lahko ženska zaprosi moškega za roko. Toliko o enakopravnosti med spoloma.

Tretji razlog za simboliko pa je dejstvo, da je knežje mesto obiskala prava visokost elektronske glasbe, mož, ki si zaradi svojega dolgoletnega staža za mešalkami prav gotovo zasluži naziv kraljevski – David Morales. Večer, noč in jutro sta bila tistega dne posvečena prav njemu, čeprav so telesa in dvorano pred njim zagreli prvaki slovenske plesne scene.

Malo dvorano celjskega razstavišča sta s svojim setom sprva polnila Z-Men in Shark, ko so obiskovalci kakor napol zaprta pipa curljali na plesno prizorišče.

Okrog polnoči, ko se je na odru zvrstil Stefanino je bila družba ravno prav zagreta. Zvezda večera je oder prevzel ob dveh in še bolj zazibal temelje vroče množice. OK, čeprav smo pričakovali nekoliko bolj melodičen in liričen house, nas Morales ni razočaral, saj je z izbranimi zvoki ustvaril ravno pravo mešanico ritmične elektronike, in jo začinil z občasnimi psihadeličnimi prijemi. Ponudil je čisto novi repertoar in se kljub pričakovanju nekaterih le malo naslanjal na pretekle stvaritve. (Podobno kot Rolling Stonesi, ki ne bodo zaigrali Angie takrat, ko jo vsi najbolj pričakujejo). Tudi v tem je čar glasbenega umetnika. Namreč, da zna presenetiti.

OK, ko je Morales zapustil oder, je na njegovo mesto vskočil Aleksij, česar pa vdano vaši članici Konoplje.org nista imela priložnosti videti, saj so naju nove obveznosti klicale nazaj v predsednikovo palačo. Po poročanjih je bilo tudi nadaljevanje enako prijetno, z nekaterimi neprijetnimi podrobnostmi, za katere pa nisem čisto prepričana, do katere mere lahko razvežem jezik.

Pa še to. Ne morem mimo. Ne vem, ali na partije hodimo sami preprodajalci, odvisniki, kriminalci, ali mar teroristi? Strinjam se, treba je biti previden in red mora bit. Ampak lepo prosim, tudi pravica posameznika do osebnih in zasebnih stvari tudi nekaj pomeni. Varnostni pregled je eno, osebni pregled pa drugo. Mnogo, mnogo se bo še treba naučiti.

Jasno, še toaletni prostori zaslužijo kritiko ali dve. Prvič, svobodo iščemo vsi, a imejmo vsaj zasebnost pri opravljanju primarnih potreb (beri: kje so vrata?). Drugič, efektivnost je vrlina, a to ne pomeni, da s štirimi WC-ji na dobrih tisoč deklet in žena organizatorji nam delajo uslugo. Da o čistoči ne izgubljam besed, in o ceni vode, ki je absurdno visoka.

Sicer pa, hvala organizatorjem za prijeten večer in na še veliko takih. Hvala vsem, ki ste mi delali družbo, pa vas ne poznam. In hvala petku 13., ki nikakor ni bil slab dan.

V nove zmage,
VesnaOpozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

© Konoplja.org

gostujemo na