Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
o nas
 
 

SOČA REGGAE RIVERSPLASH
20.7.2004

Zagotovo lahko govorimo zdaj ze o tradicionalnem Soča Reggae Riversplash festivalu, 5. po vrsti, kateri je letos presegel lanski obisk. Več kot 15 000 obiskovalcev se je udeležilo festivala, ki je tudi letos zaznamoval štiri nepozabne dni zabave in reggae glasbe. Stara lokacija se je izkazala še za vedno primerno. Prvi navdušenci so na prizorišče prispeli že v ponedeljek in si poiskali najboljse kotičke. V četrtek zjutraj, ko je prispela naša terenska ekipa, je bil kamp poln in obiskovalci so že postavljali šotore izven ograd. Med udeleženci festivala je bilo opaziti veliko tujcev. Tam zagotovo nismo srečali samo mlade generacije, ampak tudi družine z otroki.

Že ob prihodu je bila dobro markirana pot do prizorišča. Tamkajšni redarji so usmerjali prihajajoče na parkirne površine, ki so bile dobro urejene in varovane. Pri vstopu skozi glavni vhod je bilo, kot vsako leto, ogromno stojnic z najrazličnejšimi izdelki v reggeae stilu. Tam je bila tudi naša postojanka. Po poti do glavnega prizorišča je bilo poskrbljeno za pijačo in jedačo. Tudi prostora za športne aktivnosti ni manjkalo. Po prizorišču je pot vodila k sotočju in k drugemu odru, ki je bil obdan z lokali na prostem in kjer še vedno modrozelena Soča krasi naravo. Zaradi naraslosti reke je bila plaža manjša kot leta poprej, vendar to ni zmotilo hrabrih kopalcev.

Organizator se je potrudil, kajti ponudba je bila pestra, obiskovalci so bili pozitivno presenečeni in odvrtelo se je več kot 100 ur glasbe brez izgredov. Miroljubnost je ponos festivalov, kajti reggae glasba naj bi bila prvobitna, ljudem zagotavlja mir, ljubezen in sožitje. Seveda je bilo slišati tudi nekaj kritik, ki so največkrat letele na tuše in sanitarije, smrad in blato.

Publiko so seveda pritegnili z vabilom na poslušanje zvenečih imen.

Letos je na primer nastopil tudi najmlajši sin legendarnega Boba Marleya, ter zvezdniški pevec, pesnik, glasbenik in razlagalec rastafarijanstva, Lee Scratch Perry; pa Bujw Bantana in tako naprej, do tudi slovenskih izvajalcev. S tako pestrim izborom glasbe človek ni mogel biti razočaran in še vreme nam je bilo naklonjeno. Kdor ni bil na festivalu je zamudil obilico smeha, ki res ne vem od kje smo ga dobili, do priložnosti klepeta in novih poznanstev. Tukaj ni važno kaj si in od kod prihajaš, važna je le volja, ljubezen, glasba in druženje.

Tudi naša misija je bila uspešno opravljena. Kot vsako leto, smo tudi letos informirali ljudi o varnejši uporabi marihuane. Letos smo prvič predstavili industrijsko konopljo, njena semena in ponudili obiskovalcem degustacijo čaja iz konoplje po katerem je bilo presenetljivo povpraševanje. Na obisku smo imeli tudi policiste, kateri so preverili naše namere in bili pozitivno presenečeni nad našo dejavnostjo in čajem. Tako smo se lahko malo izobraževali uživali ob krasotah narave in zvokih reggae glasbe. Torej ni razloga, da se naslednje leto spet ne bi videli.

David Podlesnik Casanova
Konoplja.org

 

 

Opozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

© Konoplja.org

gostujemo na