Uvod I Novice I Konoplja I Klasifikacija drog I Knjižnica I Prosti tek I Aktivist I Forum I Muzikafe I O nas I Pošta
Prosti tek
 
šlanki

 

HOJLA, PA SMO TU… KONOPLJA

Hojla , pa smo tu…Konoplja.org deluje in bo tu tako dolgo, dokler boste vi tako hoteli. Kaj je sploh konoplja? Je rastlina, ki nima nikakršnih vešjih posebnosti. Zašne se pri semenu, ki vzklije, nato pokukajo najprej listi in rastlinica v cca. 7. mesecih dobi svojo podobo. Seveda pa obstaja veš vrst konoplje. Obstaja t.i. industrijska konoplja in indijska konoplja. Prva je ena izmed najbolj uporabnih rastlin na svetu, druga pa vsebuje substance, ki povzrošajo obšutek ugodja, napade smeha, obšutke letenja in je tudi registrirana v nekaterih državah kot zdravilo (glavobol , astma , rak ). Glavni krivec za takšna stanja se imenuje THC in prav od njegove vsebnosti je odvisno, v kakšnem stanju konša kadilec indijske konoplje, po domaše imenovan hašišar. In kako je s tem pri nas? Se uživa indijska konoplja ? Da. Se izkorišša uporabnost industrijske konoplje? Ne. Se preganja kadilce ? Da. Se država bliža Evropi po miselnosti in zakonih? Ne. šas je, da se pošasi razjasni glavna polemika glede same rastline konoplje. Da je zelo uporabna za pridobivanje vrvi, platna, oblek, gum, papirja, da je bila uporabljana že preko 3000 let, da so glavni krivci za prohibicijo ZDA, ker so v 20. letih tega stoletja opazili, da je industrija konoplje uspešno nadomeššala nekatere panoge industrije, vendar so prav zaradi uporabnosti zašeli veliki koncerni pritiskati na vlado, da prepove vse vrste konoplje. In jim je uspelo. Seveda z oglasi kot : Konoplja mori! Umor, posilstvo… Pozabili pa so to, da sama rastlina konoplja ni bila namenjena samo za uživanje, ampak predvsem za predelavo. In potem leto 2000. V Sloveniji še ni ustrezne zakonodaje in volje (znanja?), vešina držav na starem kontinentu postopoma povešuje gojenje industrijske konoplje (najbližji primer Avstrija), nekatere tolerirajo uporabo indijske konoplje (Nizozemska), nekatere pa pribijajo kadilce konoplje kot rezervne Jezuse. In potem se šlovek vpraša zakaj? Ker je kar nekaj vprašanj na to temo, vam bomo skupaj poizkušali približati to famozno rastlino. Seveda pa lahko to naredimo najbolje tako, da tudi izvemo kaj vas zanima, kakšne izkušnje imate z oblastjo ali da predlagate kakšno temo, ki je povezana z našo, seveda pa nam lahko pošljete kakšno pošto kar tako, za veselje…

Vlado

 

 

 

Intervjuji

Članki

 

Opozorilo:
Droge niso ključ do rešitve problemov.

Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje informacije o rastlini konoplji in drogah. Nekatere sporne teme govorijo o vzgoji konoplje, zakonih, povezanih z drogami, rekreacijski rabi konoplje, medicinski rabi konoplje in svetovnih vplivih vojne proti drogam.
Spletna stran KONOPLJA.ORG vsebuje tudi različne članke, fotografije konoplje in povezave z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino.
Informacije, o katerih lahko berete na spletnih straneh KONOPLJA.ORG, so namenjene izključno izobraževalnemu namenu. KONOPLJA.ORG ne promovira uporabe katerekoli ilegalne ali legalne droge.

© Konoplja.org

gostujemo na