EURO 2004 - kajenje marihuane dovoljeno !!!

Vse o zakonodaji glede konoplje kot droge.
Odgovori
Stari uporabnik #1733

EURO 2004 - kajenje marihuane dovoljeno !!!

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #1733 »

Na EURO 2004 na Portugalskem navijači lahko kadijo travo, polcija jih NE bo kazensko sankcionirala.
Noja sicer pa kolikor se jaz spomnem tm polcija že neki časa gleda mal kadilcem pod prste (vsaj turistom seveda)

24ur.com

Zgleda bojo povsod drugod po EU prej kot v Sloveniji državni organi spoznali da jim trava bolj koristi kot pa ne.
Stari uporabnik #61

Re: EURO 2004 - kajenje marihuane dovoljeno !!!

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #61 »

Haha. Ja, Portugalska je ena izmed bolj liberalnih držav v Evropi, kar se tiče politike do drog. Predvsem kar se tiče izvajanja zakonodaje...

Ampak, ko ravno omenjaš Slovenijo. Kdo te pa preganja? A te je strah, ko hodiš s stotko naokol? Ma dej no dej. Malo kje v Evropi lahko brez skrbi pohaš jointe povsod, tako kot pri nas. Marsikje sem že bil in pomojem se nikjer ne poha v klubih tako veliko kot pri nas. Poleg tega pa tudi glede drugih drog na partijih. Kdaj si že zadnjič vidu kapse, ki so težili zaradi tega? Na Eurori recimo je bilo vse od kapsov dva stara kapsa zjutraj na parkingu. Tudi statistika, da je na leto 2500 obravnavanih pred sodniki za prekrške zaradi prekrškov po ZPPD pove predvsem to, da se zakonodajo s tega področja precej leno izvaja.

Pa še malo ostanimo pri Portugalski: ta je ena izmed bolj liberalnih držav, kar se tiče drog v Evropi. In še en rekord imajo, tam klubi delajo tudi do 10ih dopoldne. Pa baje so iksi tako poceni, kot pri nas...

Skratka jaz ne bi ravno jamral nad situacijo pri nas. Z malo common sensea nimaš čisto nobenih problemov. Drugo pa je, če si stupidni hašišar in kadiš jointe v avtu parkiranem sredi polja in s prizgani lučmi noter.
Stari uporabnik #2603

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #2603 »

Quote:
Skratka jaz ne bi ravno jamral nad situacijo pri nas. Z malo common sensea nimaš čisto nobenih problemov. Drugo pa je, če si stupidni hašišar in kadiš jointe v avtu parkiranem sredi polja in s prizgani lučmi noter.

ne bit preveč pametn, jaz mam s tem izkušnje, pa tak na ql tut ni kot ti pravš...če se ga zavlečeš nekam kadit, kjer te noben ne vid je tut logično, da te škifi ne bodo preganjal. pa si ga v parku prižgi kedaj, pa boš vidu. pa ne zdaj rečt, kaj si pa tolk stjupid, da v parku kadiš, hočem rečt, da ti ne bo noben policaj skoz prste pogledu, če te z baklo dobi, ane... je pa res, da imam mal primerjalnih izkušenj pa lahk povem, da v primerjavi je slovenija res ql...sam ni pa to razlog, da ne bi bilo še bolje
Stari uporabnik #920

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #920 »

Ne morem mimo tega

Quote:
hočem rečt, da ti ne bo noben policaj skoz prste pogledu, če te z baklo dobi, ane...

To absolutno NE drži. SLO policija je ZELO tolerantna do uživalcev konoplje in konoplje same.

Quote:
pa lahk povem, da v primerjavi je slovenija res ql...sam ni pa to razlog, da ne bi bilo še bolje

Kaj pa pomeni še bolj? Uradna legalizacija?

Tko kot je Jake reku: "Skratka jaz ne bi ravno jamral nad situacijo pri nas. Z malo common sensea nimaš čisto nobenih problemov."
Stari uporabnik #2556

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #2556 »

Quote:
Portugalska je ena izmed bolj liberalnih držav v Evropi

po moje ukrep prej posledica revščine...Portugalci so dost v kurcu(dost revščine)...just mho
Stari uporabnik #61

Quote:
schlager said:
ne bit preveč pametn, jaz mam s tem izkušnje, pa tak na ql tut ni kot ti pravš...če se ga zavlečeš nekam kadit, kjer te noben ne vid je tut logično, da te škifi ne bodo preganjal. pa si ga v parku prižgi kedaj, pa boš vidu.

Vsaj po mojih izkušnjah so policaji ponavadi prišli, če smo se kam predaleč zavlekli. Ali pa po ljubljanskih parkih so radi težili.
Drugače sem pa najraje kadil po placih, kjer si lahko fuknil joint v vodo ali v kanalizacijo in kjer si videl, kdo prihaja. Seveda pa še keso pod kamen prej.

Quote:
je pa res, da imam mal primerjalnih izkušenj pa lahk povem, da v primerjavi je slovenija res ql...sam ni pa to razlog, da ne bi bilo še bolje

No saj, osnovni post je bil primerjalni, zato sem bolj v tem slogu napisal. Se pa strinjam z zadnjim stavkom.
Stari uporabnik #61

Quote:
3n3rgia said:
po moje ukrep prej posledica revščine...Portugalci so dost v kurcu(dost revščine)...just mho

zdej si reku, kot da so iz tretjega sveta in da so čist v pizdi...

kupna moč na glavo PPP by CIA factbook je bila leta 2002 19400 USD, pri nas pa 19200 USD, tko da...
Stari uporabnik #1733

Odgovor Napisal/-a Stari uporabnik #1733 »

No ja delno bi lahko bila vzrok tudi revščina. Vendar glede na angleške navijače in njihove izgrede si policija vseeno jih želi malo umiriti. Zgleda pa, da jim ravno ne uspeva, saj so še vedno razgrajaški.
Odgovori